Politie stopt trouwstoet na meerdere overtredingen op Rijksweg in Roeselare

De politie kon zaterdagnamiddag tijdig ingrijpen bij een trouwstoet op de Rijksweg. © gf
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdagnamiddag zijn agenten van de politiezone RIHO tussenbeide gekomen bij een trouwstoet van 25 voertuigen op de Rijksweg in Roeselare. De bestuurders begingen meerdere overtredingen.

Zaterdagnamiddag werd de politiezone RIHO iets voor drie uur ingelicht dat er zich op de rijksweg in Roeselare een trouwstoet van 25 voertuigen had gevormd. “Verschillende bestuurders pleegden meerdere verkeersinbreuken en brachten andere weggebruikers in gevaar. Tal van voertuigen stelden verkeersonveilig gedrag: met de wagen op het fietspad rijden, de rijksweg afzetten met voertuigen, driften op de openbare weg, enz.”, klinkt het bij Carl Vyncke.

“Door het snelle en kordate optreden van de verkeersdienst en de ploegen van de interventiedienst kon de trouwstoet tot stilstand worden gebracht en aan een controle onderworpen. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekerd, één van hen bestuurde een voertuig spijts het verval van het recht tot sturen en er werden op bevel van de procureur des Konings twee rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.”

Aan het niet-verzekerd voertuig was een gestolen kentekenplaat bevestigd. De nodige processen-verbaal worden opgesteld en overgemaakt aan het bevoegde parket voor verder gevolg.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier