Politie raadt af om nog naar Brugge te komen

© BELGA
Redactie KW

De Brugse binnenstad stroomt maandag vol met duizenden voetbalsupporters voor de viering van Club Brugge, dat zondag kampioen speelde na 4-0 winst tegen Anderlecht. De politie raadt aan om de viering thuis te volgen want Brugge raakt stilaan verzadigd. Hoeveel mensen er al aanwezig zijn, is niet duidelijk.

“Het is nu al bijzonder druk in Brugge. Zelfs de Markt, waar de spelers pas om half vijf aankomen, staat nu al goed vol”, aldus korpschef Dirk Van Nuffel van politie Brugge. “We raden de mensen aan om niet meer te komen.”

De binnenstad is al gesloten voor het verkeer

Het parcours is iets langer gemaakt en ook na de viering rijden de spelers nog met de bus door de binnenstad om iedereen de kans te geven een glimp op te vangen van hun helden die zondag een eerste landstitel in elf jaar binnenhaalden. De politie raadt aan om de sociale media goed in de gaten te houden. “De binnenstad is al gesloten voor het verkeer. We hebben nog enkele aanbevelingen. Als het kan, blijf thuis. Wie komt, moet goed de richtlijnen van de politie en de stewards volgen en zeker achter de dranghekken blijven in de binnenstad. En laat ook vuurwerk en andere pyrotechnische artikelen thuis”, aldus Van Nuffel.

Om 15 uur starten de feestelijkheden op de Markt, om 15.45 uur trekt de Club-karavaan van ‘t Zand naar de Markt en om half vijf wordt de ploeg op het podium op de Markt verwacht. Andere problemen meldt de politie vooralsnog niet.

(Belga – foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.