Politie pakt vandalen op die feiten bekennen dankzij uitgebreid cameranetwerk

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist vatte maandag een groep Nederlandse jongeren voor het vernielen en ontvreemden van boompjes op de openbare weg in Knokke-Heist.

De jongeren kwamen in het vizier als gevolg van diverse meldingen van nachtlawaai afkomstig van hun verblijfsadres. Dankzij het uitgebreide cameranetwerk kon het politieteam de verschillende feiten van vandalisme reconstrueren.

Na meerdere meldingen van nachtlawaai door buurtbewoners trok het politieteam ter plaatse op onderzoek uit. In de tuin van de vakantiewoning vonden ze verschillende afgekraakte boompjes terug.

De aanwezigen bekenden dat ze die in het straatbeeld hadden vernield en vervolgens hadden gedumpt in de tuin. Het vandalisme deed zich voor op de terugweg van een van hun nachtelijke escapades. Mogelijks komen zij ook in aanmerking voor een rits andere vernielingen.

De politie stelde tegen de zes verdachten een proces-verbaal op voor diefstal en vernieling. De gemeente Knokke-Heist maakt daarnaast ook een schadebestek op die aan de jongeren zal gepresenteerd worden.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier