Politie pakt tiental transmigranten op tijdens gerichte actie in Zeebrugge

De politie ruimde enkele kampplaatsen van transmigranten op. © gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bij een grootscheepse actie in Zeebrugge zijn zondag een tiental transmigranten opgepakt. De politie ruimde ook enkele kampplaatsen op.

De lokale politie van Brugge heeft op zondag 16 augustus 30 politiemensen ingezet voor een grootscheepse actie tegen transmigranten. De federale politie ondersteunde de actie met 15 manschappen van de scheepvaartpolitie, de spoorwegpolitie, het droneteam, de cavalerie en de hondenpatrouille.

“De actie kwam er nadat er de jongste tijd meer meldingen binnenliepen over de aanwezigheid van transmigranten in Zeebrugge”, klinkt het in een persmededeling. “Vooral ter hoogte van het station was er sprake van overlast en beginnende tentenkampen. We hebben hier heel snel op gereageerd.”

In een bosje nabij het station van Zeebrugge Dorp werden enkele kampplaatsen ontdekt en opgeruimd. Er werden ook een tiental transmigranten opgepakt. Ze werden meegenomen voor verhoor, de Dienst Vreemdelingenzaken beslist later wat er met hen moet gebeuren. Een aantal van hen werd intussen al overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op een gedwongen uitwijzing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier