"Tijdens een actie als deze worden specifieke plaatsen die binnen deze context als gevoelig bekend staan, doelgericht door onze diensten doorzocht", vertelt korpschef Philip Caestecker. "Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden zo 22 politiemensen ingezet. De actie liep van 17 uur tot 23 uur. In totaal troffen onze diensten acht illegalen aan op verschillende plaatsen in de stad. Er werden vijf illegalen op de trein gevonden, opnieuw een in de oude gebouwen van VIVES en twee in de te renoveren woningen in de Spaarzaamheidstraat. Van de acht hadden vijf personen de Marokkaanse nationaliteit en drie de Algerijnse nationaliteit. Daarnaast werden door interventieploegen diezelfde nacht nog twee extra illegalen aangetroffen, een Algerijn en een Tunesiër."

De tien illegale personen die aangetroffen werden, werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Van de tien personen mochten er acht beschikken na betekening bevel om het grondgebied te verlaten of een herbevestiging van een eerder uitgereikt bevel. Twee personen, een Algerijn en een Marokkaan, werden overgebracht naar het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel.

(JRO)

"Tijdens een actie als deze worden specifieke plaatsen die binnen deze context als gevoelig bekend staan, doelgericht door onze diensten doorzocht", vertelt korpschef Philip Caestecker. "Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden zo 22 politiemensen ingezet. De actie liep van 17 uur tot 23 uur. In totaal troffen onze diensten acht illegalen aan op verschillende plaatsen in de stad. Er werden vijf illegalen op de trein gevonden, opnieuw een in de oude gebouwen van VIVES en twee in de te renoveren woningen in de Spaarzaamheidstraat. Van de acht hadden vijf personen de Marokkaanse nationaliteit en drie de Algerijnse nationaliteit. Daarnaast werden door interventieploegen diezelfde nacht nog twee extra illegalen aangetroffen, een Algerijn en een Tunesiër."De tien illegale personen die aangetroffen werden, werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Van de tien personen mochten er acht beschikken na betekening bevel om het grondgebied te verlaten of een herbevestiging van een eerder uitgereikt bevel. Twee personen, een Algerijn en een Marokkaan, werden overgebracht naar het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel. (JRO)