Bob is naar eigen zeggen geen verstokte gamer. Al moet hij wel toegeven dat hij toch bijna dagelijks videospelletjes speelt. Hij houdt voornamelijk van de oudere spelletjes en speelt dan ook vaak met zijn Nintendo SNES. "Daarmee kun je de oude videogames downloaden. Die zijn gedigitaliseerd en op die manier kun je die opnieuw spelen."

En één van die spelletjes is Super Ghouls 'n Ghosts. Bob wordt bijna emotioneel als hij er over vertelt. "Ik speelde dat spelletje enorm vaak in mijn jeugd. Mijn broer kon het ooit uitspelen, maar mij is dat nooit gelukt. Ondertussen speel ik het sinds oktober opnieuw, maar pas maandag slaagde ik er in om de laatste stage uit te spelen. Eindelijk had ik de prinses kunnen bevrijden."

"Iedereen mocht het weten"

Een behoorlijke mijlpaal voor de dertiger. Hij werd uitzinnig van vreugde, zette de ramen open en riep zowat de ganse wijk bij mekaar. "Iedereen mocht het weten", zegt hij. "Ik was dolblij. Ik heb zelfs enkele stoelen door mijn living gegooid. Ik wist met mezelf geen blijf meer."

Pas toen de buurvrouw kwam aanbellen, kalmeerde Bob een beetje. Zij verwittigde hem al dat ze de politie had gebeld. "Toen ze voor de deur stonden, heb ik hen alles uitgelegd. Gelukkig waren die agenten begripvol. Ik had het eindscherm met "The End" ook open laten staan. Dus ik kon hen wel duidelijk tonen dat ik niet aan het liegen was. Ik ben nadien nog even in bad gekropen en ben daarna nog iets gaan eten in de Quick. Dat had ik wel verdiend, na zo'n prestatie (lacht)."

Ik was dolblij. Ik heb zelfs enkele stoelen door mijn living gegooid. Ik wist met mezelf geen blijf meer

De agenten zagen er de humor wel van in en lieten de euforische gamer verder met rust. Ze stelden wel een grappig verslag van de gebeurtenissen op. Dat bericht werd op de Facebookpagina van de politiezone Kouter gedeeld en werd een succes online. "Voor onze mensen is zoiets ook wel eens een aangename verrassing", zegt woordvoerster Annemie Wittesaele. "Uiteraard zien zij van zoiets ook wel de humor in."

Hoe een verontrustende oproep voor een hysterische en tierende onderbuur een verrassende wending kan krijgen... Just...

Geplaatst door Lokale politie Kouter op Dinsdag 4 juni 2019

(TL)

Bob is naar eigen zeggen geen verstokte gamer. Al moet hij wel toegeven dat hij toch bijna dagelijks videospelletjes speelt. Hij houdt voornamelijk van de oudere spelletjes en speelt dan ook vaak met zijn Nintendo SNES. "Daarmee kun je de oude videogames downloaden. Die zijn gedigitaliseerd en op die manier kun je die opnieuw spelen."En één van die spelletjes is Super Ghouls 'n Ghosts. Bob wordt bijna emotioneel als hij er over vertelt. "Ik speelde dat spelletje enorm vaak in mijn jeugd. Mijn broer kon het ooit uitspelen, maar mij is dat nooit gelukt. Ondertussen speel ik het sinds oktober opnieuw, maar pas maandag slaagde ik er in om de laatste stage uit te spelen. Eindelijk had ik de prinses kunnen bevrijden."Een behoorlijke mijlpaal voor de dertiger. Hij werd uitzinnig van vreugde, zette de ramen open en riep zowat de ganse wijk bij mekaar. "Iedereen mocht het weten", zegt hij. "Ik was dolblij. Ik heb zelfs enkele stoelen door mijn living gegooid. Ik wist met mezelf geen blijf meer."Pas toen de buurvrouw kwam aanbellen, kalmeerde Bob een beetje. Zij verwittigde hem al dat ze de politie had gebeld. "Toen ze voor de deur stonden, heb ik hen alles uitgelegd. Gelukkig waren die agenten begripvol. Ik had het eindscherm met "The End" ook open laten staan. Dus ik kon hen wel duidelijk tonen dat ik niet aan het liegen was. Ik ben nadien nog even in bad gekropen en ben daarna nog iets gaan eten in de Quick. Dat had ik wel verdiend, na zo'n prestatie (lacht)."De agenten zagen er de humor wel van in en lieten de euforische gamer verder met rust. Ze stelden wel een grappig verslag van de gebeurtenissen op. Dat bericht werd op de Facebookpagina van de politiezone Kouter gedeeld en werd een succes online. "Voor onze mensen is zoiets ook wel eens een aangename verrassing", zegt woordvoerster Annemie Wittesaele. "Uiteraard zien zij van zoiets ook wel de humor in."(TL)