Politie op zoek naar dader van kidnappoging op Bulskampveld

© (Foto Belga)
Redactie KW

In provinciaal domein Bulskampveld in Beernem zou zich dinsdagnamiddag een merkwaardig incident voorgedaan hebben. Een tienjarige jongen, Mathis, zou er door een man met bivakmuts zijn vastgepakt maar kon zich losrukken. Het parket bevestigt de melding.

De jonge Mathis (10), de familie vraagt de volledige naam niet te geven, deed dinsdagnamiddag in provinciaal domein Bulskampveld in Beernem de schrik van zijn leven op. De jongen beweert te zijn vastgepakt door een in het zwart geklede man met een bivakmuts op. Hij kon zich echter losrukken en maakte veel kabaal waardoor de man weer verdween. De mama van Mathis, die ook liever anoniem blijft, doet het verhaal. “Mathis was met zijn oma, mijn moeder dus, en zijn twee zusjes in het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem om er in het bos te gaan wandelen en deel te nemen aan een zoektocht”, vertelt Mathis’ moeder.

Zij was zelf niet aanwezig tijdens het bezoek aan Bulskampveld maar werd natuurlijk vlug ingelicht over wat er zich had voorgedaan. “Ze waren eerst naar het bezoekerscentrum bij het domein gegaan om de deelnemersformuliertjes voor de zoektocht in het bos te gaan ophalen”, gaat Mathis’ moeder verder. “Op een bepaald moment liep Mathis blijkbaar wat voorop, omdat hij enthousiast was over de volgende opdracht bij de zoektocht, en toen het pad een bocht maakte verdwijn hij uit beeld voor z’n oma en zussen. Plots hoorden ze hem erg luid schreeuwen. Mijn oudste dochter is dan direct dichterbij gelopen. Ze trof hem lijkbleek aan en hij trilde als een espenblad. Het duurde dan nog een tijdje voor hij in staat was zijn verhaal te doen. Blijkbaar stonden er op het pad waar hij liep paaltjes waardoor hij op één kant moest gaan lopen vlakbij een grote boom. Volgens mijn zoon sprong vanachter die boom plots een volledig in het zwart geklede man vandaan. De man zou, nog volgens mijn zoontje, ook een bivakmuts gedragen hebben. Hij zou mijn zoon bij zijn middel vast gegrepen hebben en legde kennelijk ook zijn hand op zijn mond; als om hem te doen zwijgen. Mijn zoon zou dan in die man zijn hand gebeten hebben en schopte ook tegen een van zijn knieën. Daardoor heeft hij blijkbaar zijn greep gelost en moet hij weg gelopen zijn.”

Politie erbij gehaald

Het gezelschap zou dan vlug naar het bezoekerscentrum van het domein gelopen zijn om te informeren naar het dichtst bijzijnde politiekantoor. Vandaar werd de politie dan ook opgebeld en Mathis’ grootmoeder legde diezelfde dag nog een verklaring af. “Mijn zoontje zelf werd door de politie pas op woensdag bevraagd over de feiten; omdat er daarvoor gebruik gemaakt zou worden van videoverhoor, in een speciale ruimte, en dat was dezelfde dag niet meer mogelijk”, vertelt Mathis’ moeder. “Nog volgens mijn zoon gaat om het een blanke man – dat zag hij aan zijn handen – van ongeveer 1,65 meter. ‘Hij was ongeveer even groot als oma’, zei mijn zoon; en dat is dus haar lengte (lacht). De man zou verder niet echt mager geweest zijn. ‘Hij had een bolle buik’, zei mijn zoontje… De politie heeft ook mij verschillende keren gesproken en al bij al hebben ze dat wel goed gedaan. Er was zeker een goeie nazorg voor ons.”

“De info werd ook al overgemaakt aan het parket intussen. Maar ik had ergens wel verwacht dat de politie een publieke oproep zou doen om mensen te horen die misschien iets meer weten over dit incident. Langs deze weg wil ik zelf een oproep doen. Wie meer weet, eventueel over gelijkaardige incidenten in deze buurt, vraag ik om contact op te nemen met de politiezone Het Houtsche. Onze zoon is toch wel bang nu. Hij is in behandeling bij een psycholoog. Mathis durft wel buiten gaan maar momenteel zeker nog niet in een bos.”

Het parket bevestigde intussen dat er inderdaad bij de politiezone Het Houtsche een melding werd gedaan van deze feiten en dat de informatie aan het parket werd overgemaakt. “De Lokale Politie zoekt dit verder uit maar voorlopig is er bij mijn weten nog niet meer duidelijkheid”, aldus substituut procureur Yves Segaert-Vandenbussche.

Wie iets heeft gehoord of gezien kan contact opnemen met politiezone Het Houtsche op 050/82 08 00.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier