Politie Oostende zet verder in op duurzaamheid via twee elektrische motorfietsen

De kostprijs bedraagt om en bij de 20.000 euro per voertuigen. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De lokale politie van Oostende is zich bewust van duurzaamheid. Dat wordt bewezen door de aankoop van twee elektrische motorfietsen.

De motoren zullen ingezet worden voor de wijkpolitie van de wijken Stene, Konterdam en Zandvoorde en zullen dienen ter vervanging van de oudere motorfietsen die de wijkpolitie ter beschikking had. Het gaat om twee ‘BMW C evolution’-motorfietsen waarvan de snelheid begrensd is op 120 kilometer per uur. De motorfietsen kunnen bestuurd worden met een gewoon B-rijbewijs omdat ze vergelijkbaar zijn met een 125 cc motorfiets.

De kostprijs bedraagt om en bij de 20.000 euro per voertuig. Naast de elektrische motorfietsen investeerde de lokale politie ook al in zes elektrische wagens, twee hybride wagens en vijf dienstfietsen die medewerkers kunnen gebruiken voor kleine verplaatsingen.

Dat duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen wordt, bewijst de verhuis naar het nieuwe gebouw in 2020. Ook daar werd sterk ingezet op duurzaamheid door er groene daken te voorzien. Er zijn ook zonnepanelen, een klimaatplafond en zelfs een bijenhotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier