Politie Oostende vindt 19 katten in een wagen, 9 daarvan zijn ook zwanger

© Unsplash
Redactie KW

Vorige week trof de politie van Oostende 19 katten aan in een wagen waarvan het raam op een kier stond. Negen kattinnen waren ook nog eens zwanger. De feiten speelden zich af op dinsdag 7 maart, maar konden nu pas bekend gemaakt worden.

Omstreeks 13 uur liep die dag een melding binnen vanuit de wijk Konterdam dat er in een geparkeerde auto verschillende katten zaten.

Negen katten zwanger

Eens ter plaatse stelde de politie vast dat er een raampje van het voertuig op een kier stond en de zetels op de achterbank plat waren gelegd. In totaal troffen de politiediensten maar liefst 19 katten aan, waarvan negen kattinnen nog eens zwanger waren. Het jongste dier was acht maanden oud, het oudste wordt geschat op drie jaar.

Naar asiel

Na onderzoek kon de politie de eigenaar aantreffen, een vrouw van 49 jaar zonder vast adres. De katten zaten sinds de voorafgaande nacht in de auto. De politie vervatte alles in een proces-verbaal, het parket zal het voorval verder onderzoeken. De katten werden intussen naar drie erkende asielcentra gebracht, in Oostende, Brugge en Koksijde.

Laat je dier steriliseren

“Zonder uitspraak te willen doen over deze zaak, roepen we alle katteneigenaars op om hun diertje tijdig te steriliseren of castreren. Het kan schrijnende situaties vermijden. Trouwens, dit is sinds 31 augustus 2014 verplicht, samen met het chippen en registreren van het dier. Ook wie een kat verkoopt of schenkt, moet het eerst laten castreren of steriliseren. Die verplichting is er om eventuele overlast te vermijden, maar ook om het welzijn van de dieren te waarborgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.