Politie Oostende organiseert testdag voor sportieve proeven en hoopt zo voldoende kandidaten te vinden voor de job

Kandidaten moesten een parcours met hindernissen drie keer afleggen binnen een bepaalde tijd.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Wie een job ambieert bij de politie kon woensdagmiddag de sportproef gaan uittesten die toelating moet geven tot de politieschool. In verschillende groepen werd het parcours afgelegd. Dat bestond uit enkele hindernissen.

Dat de politie met een personeelstekort kampt, is al langer geweten. Politie Oostende wil nu het brede publiek laten kennismaken met wat de selectieprocedure precies inhoudt. De politie krijgt dan ook dikwijls de vraag welke proeven men moet afleggen om bij de politie te starten. Om iedereen van het selectietraject te laten proeven, organiseerde de politie woensdag een testdag voor de sportproeven.

Kandidaten moesten een parcours met hindernissen drie keer afleggen binnen een bepaalde tijd. Vrouwen onder de 40 jaar kregen daarvoor 3 minuten en 20 seconden. Vrouwen boven de 40 jaar kregen 20 seconden meer. Mannen onder de 40 jaar moesten het parcours drie keer doen in 2 minuten en 50 seconden. Mannen boven de 40 jaar kregen 30 seconden meer.

In Oostende zijn er tussen de 20 en de 30 vacatures voor een job bij de politiezone. De opleiding aan de politieschool duurt een jaar. Daarin zit een stageperiode van twee weken en een periode van drie weken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier