Politie moet nog maar eens lockdownfeestje van studenten Europacollege stilleggen

Redactie KW

Voor de tweede week op rij werden studenten van het Brugse Europacollege betrapt terwijl ze de coronamaatregelen aan hun laars lapten.

Het Brugse Europacollege krijgt stilaan een kwalijke reputatie als het op het overtreden van de coronamaatregelen aankomt. Vorige week moest de politie al een feestje stilleggen en afgelopen zomer werd zelfs een bijeenkomst van meer dan honderd studenten georganiseerd. De politie-agenten werden toen ook beledigd door de studenten. Ook zaterdagavond was het opnieuw prijs in Brugge. Er werden zeven personen aangetroffen op een feestje. Geen van hen droeg een mondmasker en van sociale afstand was ook geen sprake. Mogelijk waren er nog meer studenten aanwezig, maar konden die ontkomen. Alle zeven kregen ze een proces-verbaal, net als het Europacollege dat mee verantwoordelijk geacht wordt.

Via Twitter riep Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) op om de overtreders “terug naar huis te sturen”. “Ik ben dit beu”, klinkt het via Twitter. “Dit moet stoppen, de speeltijd is gedaan. Namens Vlaams Belang Brugge eis ik dat alle studenten, en in de eerste plaats de overtreders, terug naar huis gestuurd worden. Elite of niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook op andere plaatsen in onze provincie moest de politie dit weekend lockdownfeestjes stil leggen. Dat was onder andere het geval in Tielt, Zwevezele , Wingene , Oostende en Menen .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.