Politie moet ingrijpen omdat strandgangers afstandsregel niet handhaven

De politie kon de vier daders snel vatten. © GF
Redactie KW

De politie van de zone Bredene-De Haan moest donderdag ingrijpen om de social distancing te handhaven. Het werd te druk op een zone van het strand waardoor de afstand tussen verschillende bubbels te klein werd. De zone werd afgesloten en de politie moest ingrijpen omdat de badgasten niet luisterden naar de strandstewards.

De politie van de zone Bredene-De Haan moest vandaag voor de eerste keer tussenkomen op het strand van De Haan. In de zone De Haan-Preventorium hadden zich aan de waterlijn te veel zonnebaders verzameld en de afstand tussen de bubbels werd daardoor te klein. “Het was hoog water, en dan wordt het strandoppervlak uiteraard kleiner”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

“Ons telsysteem houdt rekening met hoog en laag water. Omstreeks 16.30 uur werden dan ook geen extra bezoekers meer toegelaten tot die zone.”

Vosseslag

De strandstewards kwamen tussen met de vraag of de gasten zich wilden verspreiden en vrije plaatsen op het zachte zand in te nemen, of naar een andere zone te gaan, maar daar werd maar beperkt gevolg aan gegeven. Daarop werd de politie opgeroepen, die de mensen aanmaande om meer afstand te bewaren en verder uit elkaar te zitten. Dit zorgde ervoor dat het probleem al na korte tijd opgelost was.

Volgens Vandaele is er op het strand van De Haan zeker ruimte genoeg, maar hebben toeristen de neiging om steeds dicht bij een strandtoegang te blijven. “Ook aan de strandzone Vosseslag vormde zich een gelijkaardige concentratie, maar hier diende de politie niet tussen te komen. Wanneer het te druk wordt in een bepaalde zone, wordt die afgesloten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier