Er is al langer overlast van transmigranten rond de parking Mannekensvere bij Middelkerke. "We hebben al eerder acties uitgevoerd en zijn van plan om er te blijven uitvoeren tot de overlast stopt. Dat doen we in afwachting van de beloofde omheining rond de parking", aldus commissaris Frank Vandenabeele.

Bij de actie werd een drone van de federale politie ingezet die met een thermische camera de hotspots screende. Daarmee konden negentien transmigranten opgespoord en opgepakt worden, waaronder zes Afghanen, vijf Pakistanen, vier Iranezen en vier Irakezen zonder geldige verblijfspapieren. Eén van de transmigranten probeerde te vluchten maar werd snel gevat door middel van de drone.

Er was een gerechtelijk officier van de Dienst Vreemdelingenzaken aanwezig. Er zal dus snel beslist worden over het lot van de arrestanten.

(Belga)

Er is al langer overlast van transmigranten rond de parking Mannekensvere bij Middelkerke. "We hebben al eerder acties uitgevoerd en zijn van plan om er te blijven uitvoeren tot de overlast stopt. Dat doen we in afwachting van de beloofde omheining rond de parking", aldus commissaris Frank Vandenabeele. Bij de actie werd een drone van de federale politie ingezet die met een thermische camera de hotspots screende. Daarmee konden negentien transmigranten opgespoord en opgepakt worden, waaronder zes Afghanen, vijf Pakistanen, vier Iranezen en vier Irakezen zonder geldige verblijfspapieren. Eén van de transmigranten probeerde te vluchten maar werd snel gevat door middel van de drone.Er was een gerechtelijk officier van de Dienst Vreemdelingenzaken aanwezig. Er zal dus snel beslist worden over het lot van de arrestanten. (Belga)