Op de scoutsterreinen van Rumbeke waren zeven mensen aanwezig: enkele cameramannen, een klank- en lichtman en drie mensen van de organisatie van Parsidance. Plan was om het geannuleerde festival te livestreamen zodat de feestvierders toch wat konden genieten, niet op de feestweide, maar thuis. De politie liet de livestream stilleggen, omwille van een niet-essentiële verplaatsing.

Organisator Tim De Bree reageert op Facebook: "Veel mensen vragen mij wat er gebeurd is. Niet veel, om toe te geven. Twee vriendelijke politie-inspecteurs moesten van hogerhand de livestream stopzetten. Meer was het niet. Wat voor de commissaris van RIHO als niet essentieel beschouwd wordt, is dat voor mij wel. Zelf in crisistijden wilden we een merk als Parsidance verder in de markt zetten. Een merk dat trouwens volledig draait op vrijwilligers en waar de winst van elk jaar ook integraal naar de jeugdwerking gaat. De factuur van onze leveranciers van vandaag zal uiteraard moeten betaald worden, net als de 250 euro boete per persoon."

(XCOM)

Op de scoutsterreinen van Rumbeke waren zeven mensen aanwezig: enkele cameramannen, een klank- en lichtman en drie mensen van de organisatie van Parsidance. Plan was om het geannuleerde festival te livestreamen zodat de feestvierders toch wat konden genieten, niet op de feestweide, maar thuis. De politie liet de livestream stilleggen, omwille van een niet-essentiële verplaatsing. Organisator Tim De Bree reageert op Facebook: "Veel mensen vragen mij wat er gebeurd is. Niet veel, om toe te geven. Twee vriendelijke politie-inspecteurs moesten van hogerhand de livestream stopzetten. Meer was het niet. Wat voor de commissaris van RIHO als niet essentieel beschouwd wordt, is dat voor mij wel. Zelf in crisistijden wilden we een merk als Parsidance verder in de markt zetten. Een merk dat trouwens volledig draait op vrijwilligers en waar de winst van elk jaar ook integraal naar de jeugdwerking gaat. De factuur van onze leveranciers van vandaag zal uiteraard moeten betaald worden, net als de 250 euro boete per persoon."(XCOM)