Politie legt in Rumbeke feestje met twaalf mensen stil: goed voor een boete van 3.500 euro

De politiezone Riho heeft afgelopen weekend stevig controle uitgevoerd op de verstrengde coronamaatregelen. In maar liefst 65 procent van de gevallen werden inbreuken vastgesteld.

© belga

In Roeselare, Hooglede en Izegem werden in totaal 37 specifieke controles op de strengere coronamaatregelen uitgevoerd. 24 daarvan resulteerden in positieve vaststellingen.

“Vrijdagavond werd in Rumbeke een feestje stilgelegd”, zegt commissaris Carl Vyncke. “Elf personen kregen elk een boete van 250 euro. De organisator moest dan weer 750 euro betalen. Verder werden er acht verkooppunten van alcohol gecontroleerd. Dit resulteerde in Roeselare in vijf positieve vaststellingen. De uitbaters kregen een boete van 250 euro en hun winkel werd op politiebevel gesloten.”

Controles mogelijk uitbreiden

Zaterdag werden er opnieuw zeven winkels gecontroleerd en opnieuw waren twee verkopers in overtreding. Ook deze winkels moesten de deuren sluiten. Op vrijdag, zaterdag en zondag werden tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends 17 personen gecontroleerd. “Vijf van hen hadden geen geldige reden om zich te verplaatsen.

Zij kregen elk een boete van 250 euro. De controles hebben hun nut bewezen en zullen in de toekomst worden aangehouden. Indien nodig worden ze zelfs uitgebreid en versterkt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.