De coronamaatregelen gelden nog altijd, al lijken meer en meer mensen dat te vergeten. Zo moest agenten van de politiezone Regio Tielt zaterdagavond omstreeks 22 uur optreden tegen acht mensen die genoten van een afterworkdrink in Lichtervelde.

De acht waren samengekomen in een woning in de Rozenlaan en werden allemaal geverbaliseerd, waarna ze mochten vertrekken. Hoeveel ze uiteindelijk zullen moeten betalen, wordt nog beslist in de rechtbank.

Viroloog Marc Van Ranst merkte zondag nog op dat te veel mensen zich niet houden aan de afstandsmaatregelen. "Door het wangedrag van die individuen komt een lockdown 'Wuhan-stijl' dichterbij", schreef hij op Facebook. "Iedereen moet begrijpen hoe fragiel de situatie momenteel is, en hoe dicht we staan bij een verstrenging van de huidige maatregelen indien het aantal ziekenhuisopnames terug de hoogte ingaat."

De coronamaatregelen gelden nog altijd, al lijken meer en meer mensen dat te vergeten. Zo moest agenten van de politiezone Regio Tielt zaterdagavond omstreeks 22 uur optreden tegen acht mensen die genoten van een afterworkdrink in Lichtervelde.De acht waren samengekomen in een woning in de Rozenlaan en werden allemaal geverbaliseerd, waarna ze mochten vertrekken. Hoeveel ze uiteindelijk zullen moeten betalen, wordt nog beslist in de rechtbank.Viroloog Marc Van Ranst merkte zondag nog op dat te veel mensen zich niet houden aan de afstandsmaatregelen. "Door het wangedrag van die individuen komt een lockdown 'Wuhan-stijl' dichterbij", schreef hij op Facebook. "Iedereen moet begrijpen hoe fragiel de situatie momenteel is, en hoe dicht we staan bij een verstrenging van de huidige maatregelen indien het aantal ziekenhuisopnames terug de hoogte ingaat."