Politie krijgt twee meldingen binnen over exhibitionist die zijn edele delen laat zien

© belga
Redactie KW

De feiten speelden zich af nabij het Vierkavenbos in Moorslede. Heel wat kinderen maken momenteel gebruik van de Stroroute om na schooltijd langs het bos naar huis te fietsen.

Door de grote rioleringswerken in de Roeselaarsestraat, de verbindingsweg tussen Roeselare en Moorslede, kiezen nog meer fietsers dan vroeger ervoor om via de Stroroute naar huis te fietsen. De voormalige spoorwegbedding loopt onder meer langs het in 2012 officieel geopende Vierkavenbos in Moorslede.

Twee fietsers werden recent opgeschrikt toen er ter hoogte van het bos een exhibitionist uit het struikgewas sprong en zijn edele delen aan hen liet zien. “Het gaat om twee losstaande gevallen van exhibitionisme”, bevestigt Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper.

De politie werd na de feiten op de hoogte gebracht van hetgeen de man nabij het bos doet. De politie nam onmiddellijk maatregelen. “Momenteel houden we met onze patrouilles extra toezicht in de omgeving van het Vierkavenbos”, aldus Georges Aeck.

Gemeentebestuur hoopt op verlichte Stroroute

De exhibitionist verstopte zich op twee verschillende tijdstippen nabij het Vierkavenbos. Een vrouwelijke fietser schrok omstreeks 15.45 uur toen de man plots opdook. Een tweede geval, waarbij de man zijn edele delen aan een schoolkind toonde, speelde zich omstreeks 18 uur af. Op dat ogenblik keren nog heel wat jongeren die na de lesuren op school blijven om hun huiswerk te maken en te studeren, terug huiswaarts.

Bij het Moorsleedse gemeentebestuur zit men verveeld met de situatie. De Stroroute moet normaal gezien een veilig alternatief bieden voor het fietsverkeer tussen Roeselare en Moorslede. “Het eerste gedeelte van de Stroroute in Roeselare is verlicht, maar het gedeelte in Moorslede niet meer. Mensen zullen zich misschien veiliger voelen wanneer er daar verlichting is“, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). Het mogelijks in orde brengen van die verlichting is een taak voor de provincie.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier