Politie kan Franse fietsendief op heterdaad betrappen dankzij tip van slachtoffers

Redactie KW

In Wevelgem is de politie van Grensleie erin geslaagd een Franse fietsendief van 31 jaar te onderscheppen kort na de diefstal van twee elektrische fietsen. De slachtoffers zagen een bestelwagen wegrijden en konden de politie meteen informeren. Zij reden de dief klem in een doodlopende straat.

De feiten dateren van vorige week vrijdag in de Guido Gezellestraat in Wevelgem. Bewoners merkten dat twee elektrische fietsen verdwenen waren. Ze zagen een lichte vrachtwagen wegrijden en konden de politie een goede beschrijving geven van zowel het voertuig als de vluchtrichting. Een opgeroepen interventieploeg die toevallig in de buurt was, merkte het voertuig op en vindt het wat later terug in een doodlopende straat. Enkele meters verder staan drie elektrische fietsen.

De agenten leggen meteen de link met een verdachte Fransman van 31 die in de buurt rondloopt. Hoewel hij beweert van niets te weten, wordt hij gearresteerd en verhoord. Hij zal later door het parket via snelrecht worden gedagvaard voor de diefstallen. En de fietsen? Die werden teruggebracht naar de slachtoffers. “Dankzij de snelle reactie van de slachtoffers en de snelle interventie van onze politiemensen, konden we de verdachte op heterdaad betrappen”, is politiewoordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse tevreden. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier