Politie Ieper vraagt aandacht voor geweld tegen agenten en andere hulpverleners

Redactie KW

De Politiezone Arro Ieper liet een projectvoorstel uitwerken rond ‘Respect’. Geweld tegen politiepersoneel en andere hulpverleners neemt immers alsmaar grotere proporties aan.

“De politiezone engageert zich in deze problematiek voor informatie en sensibilisering en wil ook intern gaan voor een geïntegreerd en integraal plan van aanpak”, zegt preventiecoördinator Rebecca Depuydt. “Als onderdeel van hun bachelorproef werkten een aantal gewezen laatstejaarsstudenten Maatschappelijke Veiligheid van de Katholieke Hogeschool Vives in Kortrijk een project uit.”

Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, Liesje Batavia (Vives), Korpschef Luc Deryckere, preventiecoördinator Rebecca Depuydt, politie-inspecteur Patrick Herman, Leen Martens (Vives) en politiecommissaris Luc Vercaigne stelden het project voor.
Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, Liesje Batavia (Vives), Korpschef Luc Deryckere, preventiecoördinator Rebecca Depuydt, politie-inspecteur Patrick Herman, Leen Martens (Vives) en politiecommissaris Luc Vercaigne stelden het project voor.© (Foto dvdb)

Blijkbaar krijgen politiediensten maar ook zorgverstrekkers in ziekenhuizen en andere hulpverleners meer en meer te maken met geweld. Om de campagne ‘Respect’ onder de aandacht te brengen, worden 1.000 affiches op diverse locaties uitgehangen die de burger moeten sensibiliseren. Op zaterdag 26 september, de dag van de klant, zal de politiezone Arro Ieper op de zaterdagmarkt met een stand staan. Er zullen 500 pleisterdoosjes als gadget uitgedeeld worden die de aandacht vestigen op de slogan ‘wederzijds respect heelt alle wonden‘.

Bovendien worden ook nog eens 500 mini-boemerangs verspreid die op symbolische wijze ‘respect geven, is respect krijgen’ ondersteunen.

(dvdb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.