Politie en Dierenwelzijn nemen 17 honden in beslag op Oostends appartement

Onder meer enkele Japanse Chin's werden in beslag genomen. © JRO
Redactie KW

De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn en de lokale politie hebben dinsdag 17 honden in beslag genomen in een appartement in Oostende. Dat meldt woordvoerster Brigitte Borgmans van Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

De huisvesting van de honden en de hygiëne in het appartement lieten te wensen over. De honden kwamen ook onvoldoende buiten.” De 17 honden verblijven momenteel in het Blauwe Kruis van de Kust. Het gaat om enkele Shih Tzu’s, Chihuahua’s, Mopshondjes, Franse Buldogs en Japanse Chin’s.

“De politie zal een proces-verbaal opmaken en overmaken aan het parket”, duidt Borgmans. De inspectiedienst Dierenwelzijn zal binnen de twee maanden de definitieve bestemming van de dieren bepalen.

Animal hoarding

Volgens onze informatie zijn op hetzelfde adres in 2017 al eens 14 honden in beslag genomen. De eigenaar, geen fokker maar een particulier, begon echter opnieuw met ‘animal hoarding’. In dergelijke gevallen heeft de eigenaar geen slechte bedoelingen maar groeit de situatie hem boven het hoofd. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier