Politie Brugge roept op tot waakzaamheid na reeks inbraken

Archiefbeeld©JEAN-LUC FLEMAL BELGA
Archiefbeeld©JEAN-LUC FLEMAL BELGA
Redactie KW

Na zes inbraken in evenveel dagen roept de Brugse politie op om alert te zijn. Er werden ook banden platgestoken van voertuigen, wat erop kan wijzen dat de dieven ook nog een bezoek plannen aan de woning van de slachtoffers.

In de Brugse deelgemeentes Sint-Michiels en Assebroek zijn er de afgelopen dagen 6 inbraken (en/of pogingen) gemeld. De dader ging daarbij altijd op dezelfde manier te werk. Telkens forceerde hij een deur of raam om binnen te glippen.

De feiten deden zich ook iedere keer in de late namiddag of avond voor. In sommige gevallen ging de dief aan de haal met enkele waardevolle spullen. De Brugse politie roept bewoners op om extra waakzaam te zijn en verdachte zaken zeker te melden.

Daarnaast werden er nog 2 diefstallen uit voertuigen in Sint-Kruis gemeld. Hierbij werd ingebroken in het voertuig (zonder de wagen te beschadigen) en werden boorddocumenten en sleutelbossen ontvreemd. Uit onderzoek bleek ook dat de autobanden werden plat gestoken.

Dit kan erop wijzen dat de dieven ook nog een bezoek plannen aan de woning van de slachtoffers. De Brugse politie vraagt bewoners om hun voertuig goed te sluiten en geen waardevolle spullen in de wagen achter te laten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier