Politie bevestigt, gevonden lichaam van 69-jarige Patrick Van Steenkiste

© PH
Niels De Boysere
Niels De Boysere Redactie KW

Even voor 11 uur woensdagmorgen werd het levenloos lichaam van Patrick Van Steenkiste aangetroffen in het kanaal Brugge-Gent, ter hoogte van de Kijkuit in Beernem. Het was een schipper die de vondst van de man, die sinds dinsdag 28 januari vermist was, deed. Hij signaleerde meteen de hulpdiensten, die massaal ter plaatse kwamen. Het onderzoeksteam bevestigde even na de middag het overlijden van Patrick.

De 69-jarige Patrick Van Steenkiste woonde in de Sparrendreef in Hertsberge. Nadat hij zijn woning verliet op dinsdag 28 januari, omstreeks 18.15 uur, was de man wekenlang spoorloos. Op 29 januari rond 8.20 uur zou Patrick nog gezien zijn aan de kerk van Zedelgem maar dat werd niet bevestigd.

Schipper treft lichaam aan

Een schipper die woensdagmorgen op doortocht was langs het kanaal Brugge-Gent, merkte een drijvend lichaam langs de Kijkuit in Beernem op en signaleerde meteen de hulpdiensten. Die kwamen, samen met een duikteam ter plaatse, en brachten het lichaam aan wal. Het onderzoeksteam bevestigt nu dus dat het gaat om het lichaam van Patrick Van Steenkiste. De familie van Patrick werd meteen ingelicht.

(lees verder onder de foto)

Het lichaam van Patrick werd deze voormiddag aangetroffen in het kanaal Brugge-Gent.
Het lichaam van Patrick werd deze voormiddag aangetroffen in het kanaal Brugge-Gent.© JVM

Patrick was oud-zaakvoerder van het Brugs Kontaktlenscentrum en ging enkele jaren geleden met pensioen. Hij was getrouwd met Claudine Vanderostyne en had 7 kinderen. Hoe Patrick in het water terecht gekomen is, is momenteel nog onduidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier