Politie Arro Ieper pakt op vrijdag uit met politiepoëzie

© TP
Redactie KW

‘Klik niet zomaar op een link, want dan gaat het vaak mis. Geef voorkeur aan sites met https’. Dit is een van de vele rijmende preventietips, waarmee politie Arro Ieper sinds kort hun Facebookpagina opfrist.

Iedereen kan de Facebookpagina van politiezone Arro Ieper volgen om op de hoogte te blijven van nuttige info en preventietips. Op vrijdag wordt er uitgepakt met politiepoëzie. De politiepoëet achter deze strofen is communicatieconsulent Glenn Verdru. “Meestal gaan de gedichten over een thema dat in de voorbije week aan bod kwam of over een opmerkelijke gebeurtenis, zoals 100 Dagen, Driekoningen of Internationale Vrouwendag. Zo proberen we bepaalde info op een leuke en originele manier onder de aandacht te brengen. Communicatie hoeft niet altijd droog of belerend te zijn. Een gedicht creëert doorgaans meer positieve reacties. Zo blijft de boodschap overeind en verhoogt de interactie op onze Facebookpagina. Sommige volgers kruipen zelf in hun dichterspen om een reactie te schrijven.”

Preventiecampagnes rond verkeer, drugs en oplichting en zelfs jaarstatistieken werden al in dichtvorm gecommuniceerd. “We zijn gestart in oktober 2018. Ondertussen proberen we elke vrijdag aan politiepoëzie te doen. Naar aanleiding van gedichtendag publiceerden ook andere politiezones gedichten, maar dit gebeurt voorlopig niet zo structureel als bij ons. De hashtag #politiepoëzie is nog niet echt gelanceerd, bij deze een oproep aan andere zones om mee te doen.”

Verdru schreef ondertussen al meer dan vijftien gedichten. “Een gedicht schrijven lukt soms in een half uur. Ik brainstorm wel eens over rijmpjes in de middagpauze. Een dichtbundel publiceren? Misschien maak ik wel eens een rubriek op de website van de politie.”

De Facebookpagina van de politie telt ondertussen 8.000 volgers. Naar aanleiding van dit aantal publiceerde Verdru een gedicht over hun Facebookgeschiedenis. Een voorsmaakje: “Terwijl we nog even alles resumeren. Bedanken we onze volgers, delers, vind-ik-leukers, allemaal. We zouden jullie graag trakteren. Maar helaas is de taart ook digitaal.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier