Politie arresteert man na gewapende overval op apotheek Koksijde

© gf
© gf
Redactie KW

Een 32-jarige man heeft zaterdag een apotheek overvallen in Koksijde. De man stal medicatie en nam ook geld uit de kassa. De politie kon de man arresteren. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.

De diefstal met geweld vond zaterdag overdag plaats in Koksijde. Een man stapte de apotheek binnen en ging naar de apotheker achter de toonbank. Daar dreigde de man een wapen boven te halen die hij zogezegd had verborgen in een plastiek zak.

Geen echt wapen

De man haalde evenwel geen echt wapen boven. Daarop eiste hij dat de apotheker hem medicijnen zou overhandigen. Het ging om Fentanyl pleisters, een sterke pijnstiller en populair bij drugsverslaafden. Zeker heroïneverslaafden gebruiken de pleisters om die gedeeltelijk te verbranden en op te roken zodat de dosis in een keer vrijkomt.

De dief ging ook aan de haal met de inhoud van de kassa. Het is onduidelijk of hij het geld zelf gegrepen heeft dan wel door middel van bedreiging van de apotheker liet overhandigen. In dat geval gaat het om afpersing. Dat wordt nog onderzocht. Met de medicijnen en het geld op zak verdween de overvaller weer.

Herkend

De apotheker, die flink onder de indruk was, belde daarop meteen de politie. Hij kon de politie op het goede spoor zetten van de identiteit van de dief. Hij meende hem immers te herkennen als een klant die voorheen al methadon kwam halen. De politie kon daarop de 32-jarige man snel arresteren. Het is geen onbekende voor het gerecht. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Veurne die moet beslissen over zijn aanhouding.

(JH/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten