https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Polderhalle helemaal klaar voor verhuur

De ingang is langs de witte poort achteraan het steegje. © ACK
Redactie KW

Met Colours of Love en Kickstart@Polderhalle is het uitgaansleven in het stadscentrum van Diksmuide helemaal terug van weggeweest. De Polderhalle, het tijdelijke alternatief tot de definitieve evenementenhal Boterhalle klaar is, is helemaal klaar voor gebruik. Wie dat wil kan de ruimte huren.

De Polderhalle bevindt zich in de industriezone Heernisse, Polderstraat 10. Het is een loods van 575 vierkante meter met een berging/koelcel van 145 vierkante meter. De Polderhalle heeft een capaciteit van 1.000 personen (staand) of 350 personen (zittend).

Wie kan de Polderhalle huren?

Niet alleen lokale verenigingen kunnen de Polderhalle huren maar ook verenigingen van buiten Diksmuide, commerciële organisatoren en organisatoren van particuliere activiteiten.

Benefietactiviteiten in het kader van de Noord-Zuidwerking en van Diksmuidse organisatoren ten voordele van Diksmuidse goede doelen of van erkende organisaties zijn gratis. Het spreekt voor zich dat de activiteiten géén discriminerend karakter mogen hebben.

Richtlijnen voor verhuur

Gebruikers moeten zich houden aan de bepalingen van het einduur. In de weekends mag er geen muziek zijn tussen 4 en 10 uur, in de week is dat tussen 2 en 10 uur. De gebruikers moeten burenhinder voorkomen en toezicht houden op het naleven van de goede orde.

Het maximale geluidsniveau van 100 dB mag nooit worden overschreden. Voor activiteiten met een geluidsniveau hoger dan 85 dB moet het college van burgemeester en schepenen vooraf toelating geven.

Basispakket

Belangrijk om weten is dat er maximum twaalf keer per jaar en maximaal tweemaal in dezelfde maand een evenement met elektronisch versterkte muziek (fuiven en dergelijke) mogen plaatsvinden. Het stadsbestuur stelt gratis een basispakket tafels en stoelen ter beschikking van de gebruikers van de Polderhalle.

Je kunt de Polderhalle reserveren bij de dienst Cultuur. CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2, 8600 Diksmuide – 051 79 32 54 – zaalverhuur@diksmuide.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.