Poetsdame voorkomt brand in hotel van feestzalen Cortina

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Een alerte poetsvrouw heeft deze voormiddag een brand in het hotel van feestzalen Cortina vermeden. “Alle geplande activiteiten gaan gewoon door”, laat het management weten.

Rond 9.30 uur was de poetsdame aan de slag op de eerste verdiep van het hotel, gelegen in de Lauwsestraat. Hoewel er niets te zien was, rook ze wel een stevige brandgeur. Samen met een collega controleerde ze alles maar noch rook noch vuur waren te zien. Ze besloten de brandweer te bellen en die had de bron al snel gevonden.

“Dankzij onze thermische camera vonden we nagenoeg meteen de hittebron”, horen we van de brandweerofficier ter plaatse. “Achter een valse muur is een elektriciteitskabel beginnen opwarmen, waardoor de isolatie van de kabel is gaan smelten. Dat kwam dan op zijn beurt terecht op de wand zelf en het houten geraamte waardoor het is beginnen branden. Dankzij de alerte reactie van het personeel hebben wij enkel dat stukje muur moeten opbreken om alles vrij te maken. Had men dit later gezien, dan was het verhaal waarschijnlijk anders afgelopen”.

Alexander Dewitte, een verantwoordelijke die eveneens ter plaatse was, dringt erop aan dat er op geen enkel ogenblik ook daadwerkelijk gevaar is geweest. “Onze mensen hebben snel en correct gehandeld”, horen we. “Samen met de razendsnelle interventie van de brandweer is de schade dan ook miniem. Enkel het elektriciteitsnet werd uitgeschakeld, maar een elektricien is ondertussen al bezig met de nodige herstellingswerken. Op het ogenblik van de feiten waren 3 klanten en een 10-tal personeelsleden aanwezig. Allen moesten ze de gebouwen even verlaten maar iedereen is ondertussen terug naar binnen. Alle activiteiten die gepland zijn, die gaan gewoon door.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.