Podium C. pakt uit met Musical-Academy voor kinderen

De musical 'Avenue Q' van Podium C werd verplaatst naar november. Maar ondertussen zit men niet stil. (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Stephanie Caset (28) zit niet stil met Podium C. De musical ‘Avenue Q’ werd verplaatst naar november, in augustus is er een musical zomerstage, vanaf september een gloednieuwe ‘Musical-Academy’ voor kinderen en ondertussen wordt er druk gerepeteerd voor de spektakelshow ‘Oosterse Nacht’ die in februari op de planken komt.

We gaan terug naar vrijdag 13 maart, de eerste voorstelling van ‘Avenue Q’. “Alles stond klaar en in principe mochten we nog optreden, maar we vonden het onverantwoord om het te laten doorgaan, met de lockdown die om middernacht zou ingaan. Dus hebben we die dag alles terug afgebroken en de agenda’s samen gelegd. ‘Avenue Q’ zal nu eind november opgevoerd worden”, vertelt Stephanie.

Zomerstage

Maar ze blijft niet bij de pakken zitten. “We starten creatieve opleidingen voor de jeugd. Er zijn nog enkele plaatsen in onze musical zomerstage in augustus en als er voldoende interesse is, is er dan ook een filmkamp. In september starten we met onze ‘Musical-Academy’, dat is iets volledig nieuw en uniek in de regio. Hiermee willen we kinderen steunen in hun creativiteit.”

“Ze krijgen een globale opleiding, en dan gaan we individueel bekijken waar hun interesses liggen. Misschien is dat muziek, dans, acteren of zelfs regisseren. Zo krijgen ze een ruime basis, maar kiezen ze hun persoonlijk traject. Het is eigenlijk mijn eigen kinderdroom die ik nu mogelijk wil maken voor andere kinderen”, vertelt Stephanie.

We blijven de creativiteit stimuleren op elke mogelijke manier

“De musical academy zal begeleid worden door drie coaches: Simon Defrancq, Friedel Declercq en mezelf. Dit het hele schooljaar door op woensdagnamiddag, en we passen ons aan de maatregelen van de overheid aan. Het zal een leuke uitlaatklep zijn voor de kinderen en we blijven de creativiteit stimuleren op elke mogelijke manier.” Inschrijven kan nog, er is een gratis proefles op woensdag 9 september.

Ondertussen lopen de repetities voor de spektakelshow ‘Oosterse Nacht’, een liefdesverhaal in een kleurrijke setting. “Er wordt gezongen, gedanst, geacteerd. Er is een grote bezetting en een subliem decorteam dat alles zal doen schitteren, kortom: dit is meer dan een gewoon toneelstuk.”

Heel wat inspiratie

“De samenwerking is ook heel leuk, ik regisseer het wel, maar op dit moment voel ik me meer een coach die alle puzzelstukken in elkaar past. Door de creativiteit en het enthousiasme van de spelers, krijgen we een allegaartje van inspiratie. Vorige week tijdens de repetitie waren we een zangscene aan het doornemen en uiteindelijk zijn we gestart met het uitwerken van de dans, allemaal dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de aanwezigen.” (Sarah Gadeyne)

Meer info: podium-c.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier