Plus Dertien Beveren organiseert online activiteit voor jongeren

De leiding van Plus Dertien Beveren. © foto a-SM
Stijn Moerman

Vrijdag 27 maart gaat Plus Dertien Beveren digitaal. Vanaf 19 uur kan iedereen – ook niet-leden – van het eerste tot en met het zesde middelbaar met zijn computer of smartphone deelnemen aan een online activiteit, waarvoor je zoekskills, gezond verstand en een goedziend oog nodig hebt om een mysterie op te lossen.

“Om 19 uur beginnen we eraan”, legt Joyce Delaey-Sarbach uit. “Dan lanceren we op de Facebookpagina van Plus Dertien Beveren een filmpje waarin we met de leiding uitleg geven over het spel. De meeste tips komen via deze weg, maar voor sommige tips of opdrachten heb je ook Instagram en Snapchat nodig. Om de zoveel tijd posten we dan een raadsel of opdracht en het antwoord kunnen de deelnemers ons dan bezorgen via Messenger. Als die juist is, krijgen ze de volgende tip voor het spel. En de mensen die geen sociale media hebben – zoals enkele van onze leden – kunnen de opdrachten via mail verkrijgen. Het wordt uiteraard iets anders dan, maar in grote lijnen is het hetzelfde en op die manier kan iedereen deelnemen en het mysterie ontrafelen.”

Creatief zijn

“Deze coronatijden vragen om creativiteit, maar het is niet altijd gemakkelijk. Normaal gaan we in de paasvakantie altijd op weekend met Plus Dertien Beveren, maar dat valt nu in het water. Deze online uitdaging is alvast een plaatsvervangende activiteit. En in mei hadden we normaal ook een fuif voorzien. Maar die hebben we al geannuleerd. Als alternatieve manier om geld in het laatje te brengen, hebben we ons ingeschreven op Trooper. Dat is een online platform langs waar de mensen aankopen kunnen doen en daarvan gaat dan een klein percentage naar onze vereniging. Alle mogelijk manieren zijn goed om in deze tijden wat geld binnen te halen voor onze werking. Mensen die ons op deze manier willen steunen, kunnen terecht op https://trooper.be/PlusDertienBeveren“, besluit Joyce Delaey-Sarbach.

Om deel te nemen aan het spel, moet je op vrijdag 27 maart om 19 uur naar www.facebook.com/plusdertienbvrn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier