Pluk eens tulpen op Poperingse Grote Markt om start van de lente te vieren

Op de foto zien we v.l.n.r. Philip Crousel, Stephan Van Herck en schepen Ben Desmyter op de Grote Markt.© MD
Op de foto zien we v.l.n.r. Philip Crousel, Stephan Van Herck en schepen Ben Desmyter op de Grote Markt.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Rotary Poperinge en stad Poperinge willen een kleurrijk startschot geven aan de lente. In het weekend van 20 maart kunnen inwoners van Poperinge en deelgemeenten tulpen plukken op de Grote Markt. Met de opbrengsten, samengebracht door sponsoring, steunt Rotary lokale scholen in hun drugsbeleid.

Met maar liefst 37.500 tulpen legt Rotary Poperinge vlak voor het stadhuis een kleurrijk tulpenveld aan. Inwoners van groot-Poperinge kunnen op 20 en 21 maart zelf een bloementuil komen samenstellen. Voor de symbolische prijs van 1 euro krijg je 15 tulpen. “Al snel na de eerste lockdown maakten we plannen met Rotary Poperinge voor een Tulpenplukweekend”, aldus schepen van Groenbeheer Ben Desmyter (CD&V). “We willen hiermee alle Poperingenaars een hart onder de riem steken na de voorbije moeilijke maanden. Met de tulp als symbool kunnen we op een creatieve manier de komst van de lente inluiden, hopelijk ook een stap richting opnieuw een aangenamer samenleven.”

Sociale insteek

Rotary steunt al jaren de Poperingse scholen in hun drugsbeleid, door actief mee te werken aan preventieacties. De opbrengsten van deze actie gaan volledig naar die jeugdwerking. “De voorbije jaren organiseerde Rotary al heel wat acties in Poperinge”, vertelt Geert Dewulf, voorzitter van Rotary Poperinge. “In 2012 en 2014 werden – toen al – tulpen geplant, gekweekt en verkocht om zo meerdere lokale sociale projecten extra financieel te kunnen ondersteunen. In 2016 en 2018 organiseerden we onze ‘Duck Race’ langs de Vleterbeek en het stadspark die door duizenden inwoners werd gevolgd en waarbij we diezelfde sociale insteek uiteraard bleven behouden.”

“Ook in 2020 wilden we een actie voorzien, maar dit liet corona helaas niet toe. Door de economische, maatschappelijke en gezondheidscrisis door Covid-19 willen we ons dit jaar richten op een warm en creatief event. Al snel vonden we met de stad Poperinge een enthousiaste partner voor het organiseren van een heus tulpenplukweekend. Met dit laagdrempelig initiatief willen we de Poperingenaars wat moed geven na de vele moeilijke maanden en danken voor de volgehouden inspanningen. Een bos bloemen past perfect bij deze ‘dank je wel’.”

Boeketje plukken? Reserveer via deze website een tijdslot op 20 maart tussen 10 en 19 uur of op 21 maart tussen 8 en 15 uur. Enkel voor inwoners van Poperinge en deelgemeenten, maximum 1 boeket van 15 tulpen per persoon. Kostprijs 1 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier