Pluizenbol Polleke vindt nieuwe thuis

Dochter Rouby met Polleke. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier, met succes!

Pluizenbol Wolleke verbleef tot voor kort in dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem, maar vond onlangs een warme thuis bij de mensen van de mobiele kinderboerderij ‘t Snavelsnuitje uit Vichte. Hij werd omgedoopt tot Polleke en viel er met zijn wollige konijnengat in de boter.

“Het eerste wat we gedaan hebben, was rijden naar onze konijnentrimster”, vertelt Liselot Vandenbossche, eigenares van ‘t Snavelsnuitje en het nieuwe baasje van Polleke. “Zijn ondervacht zit helemaal in klitten, de enige oplossing blijkt kaalscheren te zijn. Maar daar gaan we toch nog wat mee wachten tot het warmer wordt. (lacht)”

“Omdat Polleke een binnenkonijn is, hebben we hem zijn eigen suite gegeven in een omgebouwde dressoirkast. We geloven hier niet in kooien. Hij komt elke dag mee met mij naar buiten om in het gras te huppelen en ‘s avonds ligt hij bij mijn dochter Rouby op schoot in de zetel.”

Polleke ging ook al mee naar zijn eerste knuffelopdracht. “Dat was in De Branding in Heule, hij deed het daar supergoed”, aldus Liselot. “Hij is een absolute aanwinst voor ons gezin en voor de kinderboerderij.”