Pluchen paard en jockey verwelkomen de renners

Winkel Koerse heeft iets met wielrennen.

© ? JAN STRAGIER

Op de rotonde nabij hun clublokaal De Oude Smisse in de Gullegemsestraat staan karikaturen van wielrenners van de hand van Nesten. Ze waren ooit deelnemer aan Winkel Koerse en de Ronde van Vlaanderen: oud-winnaar en ereburger Eric Leman (won in 1970, 1972 en 1973), oud Winkelnaar Nico Mattan, Wim Vansevenant en Gaston Rebry, ereburger en winnaar in 1934.

Ook zondag passeerde Vlaanderens Mooiste aan het lokaal, dat uitzonderlijk voor deze dag open werd gehouden. Heel wat toeschouwers kwamen kijken naar de wedstrijd. Winkel Koerse wilde ook iets speciaals doen. De eerste renner die de ‘eindmeet’ overschreed ter hoogte van het bedrijf van hoofdsponsor Voeders Seurynck, kreeg van de Koninklijke vzw De Paardenkoers aan de Steene Molen zijn gewicht in flessen Steene Molen bier van 75 cl. Ledegem hoopte op Zico Waeytens, maar uiteindelijk kwam de Ier Brammeier als eerste over de meet, Hij won 73 liter bier.

De topper of de stunt van de dag werd het pluchen paard met levende jockey die boven de Gullegemsestraat bengelde op het ogenblik dat de renners passeerden. Kapper Geert Dejonckheere wenste net zoals een aantal jaren geleden, als jockey op eenzame hoogte, de renners een ‘goede reis’ toe.

(LDE – foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.