Plopsaqua enkel open om baantjes te trekken

Het subtropische gedeelte van Plopsaqua blijft gesloten.©Myriam Van den Putte Myriam Van den Putte
Het subtropische gedeelte van Plopsaqua blijft gesloten.©Myriam Van den Putte Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Goed nieuws: vanaf woensdag 2 december opent Plopsaqua De Panne het 25 meter- DiscoBad opnieuw de deuren voor sportievelingen die baantjes willen trekken. Opdat bezoekers coronaproof zouden kunnen zwemmen werden een aantal coronamaatregelen genomen en moet je vooraf online tickets op datum reserveren.

“Voor alle duidelijkheid, we openen alleen het stedelijk zwembadgedeelte en dus geen enkele attractie in het subtropische gedeelte zoals de Disco Slide, de Sky Drop, de wildwaterbaan, de glijdende banden of de bubbeltonnen”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof.

Plopsaqua De Panne hanteert aangepaste openingstijden – elke dag van 16.00 tot 20.00 uur – en een beperkte capaciteit van 2 bezoekers per zwembaan om de minimale afstand en veiligheid voor bezoekers en medewerkers te garanderen . Daarom moet iedere bezoeker een ticket reserveren voor de dag en het tijdslot waarin die het park wenst te bezoeken. Dat kan eenvoudig online via de website van het park. Er zullen maximaal 8 personen per uur worden toegelaten en er zal toezicht worden gehouden door een redder. De mondmaskerplicht geldt vanaf de parking tot aan de kleedkamers.

Reservatie verplaatsen

Wie een Plopsa-GoldCard heeft kan een gratis ticket reserveren voor de gewenste bezoekdag. Enkel kinderen kleiner dan 85 cm en personen met een beperking, moeten geen tickets reserveren. Personen met een beperking kunnen hun tickets aankopen aan de kassa’s van het park.

Een gemaakte reservatie kan je verplaatsen naar een andere datum, ook wanneer de dag waarvoor je reserveerde reeds voorbij is en je geen gebruik hebt gemaakt van de gereserveerde tickets. Bezoek daarvoor de website en kies voor ‘ik wil mijn reservatie verplaatsen’.

Als gevolg van covid-19 moet Plopsa met een volledig nieuw online reservatiesysteem werken in het kader van crowd control. Daarom zijn ze genoodzaakt om een administratieve kost van €3,50 per ticket aan te rekenen bij het verplaatsen van een reservatie. Gratis annuleren is in uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld ziekte) mogelijk.

Info en tickets reserveren via https://www.plopsaqua.be/nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier