Plopsaland mikt op 2 miljoen bezoekers met hotel en extra attracties

De ingang van het Plopsahotel dat komende zomer opent. © GUS
Redactie KW

Plopsaland De Panne investeert de komende drie tot vier jaar nog maar eens 75 miljoen euro. De Extreme Spinning Coaster opent in 2021 en de nieuwe Bumbazone komt eraan in 2022. Daarna volgen de vakantiehuisjes. Plopsaland wil zo een vaste stek veroveren in de Europese top twintig van meest bezochte pretparken.

“We lokken nu jaarlijks 1.250.000 bezoekers naar Plopsaland en 275.000 naar Plopsaqua. Daarmee vallen we net buiten die top 20”, zegt Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. “Dat komt, omdat we geen park zijn waar je kan overnachten. Daarin brengen we verandering. Rond de zomer van volgend jaar openen we ons eerste Plopsahotel met 117 kamers, een restaurant, drie vergaderzalen, 2 bars en een bakkerij.”

Vakantiepark

“In januari starten we met de gevelbekleding. Bovenop de ruwbouw komen er nog decoratieve torentjes. De foyer krijgt de allures van een operazaal. Ons hotel zal 550 bedden tellen, want alle kamers zijn voor 4 tot 8 personen. In 2023 willen we ons vakantiepark in De Panne openen. Dat zal bestaan uit 135 plaatsen voor stacaravans. Dat zijn er 50 minder dan op de camping destijds, maar we creëren meer ruimte. Daarnaast poten we 75 vakantiehuisjes neer voor 4 tot 12 personen.”

Het concept van de spinner coaster.
Het concept van de spinner coaster.© Plopsa

Vijfmaal over de kop

Eerder was al bekend dat Plopsaland in 2021 een Extreme Spinning Coaster zal bouwen. Nu zijn ook de eerste beelden vrijgegeven “Het wordt een gezinsattractie voor kinderen vanaf 1.40 meter. Het zal een beeldbepalende constructie zijn die je vanuit elke hoek van het pretpark kan zien. De coaster zal 920 meter lang zijn en 33 meter hoog op zijn hoogste punt. De durvers worden twee keer gelanceerd en gaan vijf keer over de kop. De maximale snelheid is 90 kilometer per uur. We werken met twee treinen van telkens zestien personen. Het thema is niet meteen gelinkt aan een thema van Studio 100. Het wordt een verwaarloosd stationsgebouw. We willen die attractie, uniek in Europa, in 2021 openen.”

De eerste plannen voor de nieuwe Bumbazone.
De eerste plannen voor de nieuwe Bumbazone.© Plopsa

Bumbazone

Het pretpark vergeet ook de kleinsten niet met een nieuwe indoorzone rond Bumba in het vroegere Bumbatheater. Dat moet tegen 2022 afgewerkt zijn. “Er komen drie attracties waaronder een dark ride waarbij de bezoekers een reis maken door de wereld van Bumba”, ontvouwt Steve de verdere toekomstplannen.

Het hotel, de camping, de nieuwe indoorzone en de coaster worden samen geraamd op 75 miljoen euro. “We mikken op twee miljoen bezoekers per jaar in De Panne en zouden daarmee in de top 20 van meeste bezochte attractieparken in Europa horen. Laat ons hopen dat de overheid snel de broodnodige middelen vrij maakt voor de omleidingsweg”, besluit Steve. (GUS)

Plopsaland De Panne is de hele kerstvakantie open. Check www.plopsa.be voor de exacte openingsuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier