Plopsaland De Panne wil extreemste achtbaan van Europa bouwen

Plopsaland De Panne wil de extreemste achtbaan van Europa bouwen, met wagentjes die 360 graden rond hun as draaien en over de kop gaan. Dat melden diverse kranten en nieuwssites, maar Plopsaland zelf wil er nog niets over kwijt.

© belga

Plopsaland-ceo Steve Van den Kerkhof zou zo’n extreme achtbaan, de Time Traveler, vorige week zijn gaan uittesten in het Amerikaanse Silver Dollar City. Dat schrijven onder meer de websites Plopsa Fans en Looopings, een site met pretparknieuws. Het gaat om een achtbaan van het type ‘Xtreme Spinning Coaster’ van de Duitse bouwer Mack Rides. Momenteel staat enkel in Silver Dollar City zo’n Xtreme Spinning Coaster. Die heeft drie inversies, twee lanceringen en een topsnelheid van 81 km per uur.

https://www.youtube.com/watch?v=_Jgk8eZSIAA

Er komt in 2020 een nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne“, bevestigt woordvoerster Chelsea Vanhullebusch. “Maar voorlopig willen we daar verder niets over kwijt. Het staat nog niet vast welke achtbaan het zal worden. Het klopt dat Steve Van den Kerkhof op reis is in de Verenigde Staten, maar ik weet niet of dat voor het werk is of voor het plezier.”

Veiligheidsnormen

Plopsa Group beschikt met Anubis The Ride, Expedition GeForce en Sky Scream al over een aantal van de meest extreme achtbanen van Europa. In Plopsa Coo staat sinds 2011 de spinning coaster Vicky The Ride. Plopsaland De Panne heeft nog geen spinning coaster, waarvan de karretjes 360 graden rond de as draaien. Maar met de Xtreme Spinning Coaster zouden ze nog een stapje verder gaan en de eerste in Europa zijn met zo’n extreme achtbaan.

Het is niet evident om zo’n attractie veilig te maken. Als de zwaartekracht te fel inwerkt, kan je lichaam moeilijk bloed naar de hersenen pompen en kan je misselijk worden of zelfs flauw vallen. Er bestaan internationale veiligheidsnormen en die moeten gerespecteerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.