Plopsaland blijft met veel vraagtekens achter na nieuwe versoepelingen

Steve Van den Kerkhof blijft vooral met vraagtekens achter. © MVP
Redactie KW

Steve Van den Kerkhof, ceo van Plopsland reageert teleurgesteld op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. “Woensdag werden in de vierde fase van de exitstrategie een reeks versoepelingsmaatregelen aangekondigd, ook voor pretparken, maar de duidelijkheid laat te wensen over.”

“Dat we op 1 juli onze pretparken mogen openen, werd al beslist op de vorige Nationale Veiligheidsraad”, zegt Steve Van den Kerkhof. “Maar het is elke keer wachten op het ministeriële besluit dat de beslissingen officieel bevestigt. Hopelijk vertellen de kleine lettertjes ons deze keer meer, want nu blijven we opnieuw zitten met vooral veel onduidelijkheden. Dat geldt trouwens niet alleen voor onze sector, maar ook voor de evenementensector, bioscopen, casino’s, theaters …”

“Voor evenementen zal eerst een checklist – een ‘matrix’ moeten worden ingevuld die zal bepalend zijn of een evenement al dan niet mag doorgaan. Er is ook heel wat verwarring over het aantal bezoekers dat is toegelaten … Zwembaden mogen open op 1 juli, maar wat zijn de precieze maatregelen en richtlijnen voor ons aquapark?”

Plopsaland De Panne heeft intussen alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen om volledig coronaproof te starten. Met de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ worden de maatregelen op een speelse manier aan de bezoekers overgebracht, via een informatieve instructievideo met Samson & Marie.

Preventiemedewerkers

De online ticketverkoop is intussen gestart, rekening houdend met een gelimiteerd aantal bezoekers. Ook abonnementhouders zijn verplicht om hun bezoek vooraf te reserveren. Om in het pretpark alles in goede banen te leiden is er extra communicatie en signalisatie voorzien en kunnen ook preventiemedewerkers ingezet.

De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst. Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met de figuren, specifieke evenementen, vuurwerk en shows. Voor de shops en restaurants gelden dezelfde regels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier