Plopsa steunt voedselbedeling Cicero De Panne

Cicero bedeelt gratis voedselpakketten en hygiëneproducten. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Voedselbedeling Cicero in De Panne merkt een stijgende vraag naar hulp dankzij de coronacrisis. Gelukkig blijven de schenkingen ook meegroeien. Naast de vaste partners doneerden ook bedrijven zoals Meli en Plopsaland.

Dankzij de hulp van het vaste vrijwilligersteam kon de voedselbedeling Cicero blijven doorgaan zoals gepland, ondanks het coronavirus. De coronacrisis heeft een grote impact gehad op veel gezinnen en dat was ook voelbaar in de werking. De vraag naar voedselpakketten werd iedere week groter, maar gelukkig kwamen er ook meer schenkingen bij. Zowel bedrijven, horecazaken als lokale handelaars schenken liever hun voedingswaren dan ze weg te gooien. Vooral veel lokale handelaars vonden de laatste weken hun weg naar de bedeling.

De voedselbedeling kon al rekenen op enkele vaste partners: de voedselbank Kuurne en Okay, Delhaize en Carrefour in Adinkerke en De Panne. De nauwe samenwerking met de Netzak Veurne speelt hierbij ook een belangrijke rol. Ook nieuwe partners betuigden hun steun: een milde schenking van Meli, hygiëneproducten via Mama’s voor Kinderen en een mooie hoeveelheid merkproducten van Plopsaland. Dankzij al die donaties kan Cicero iedere week een gevarieerd assortiment aanbieden en zijn er vele gezinnen geholpen.

De investering van het lokaal bestuur De Panne in een groter lokaal, komt nu ook goed van pas. Naast het ruimer lokaal is er ook een grote, aanpalende stockageruimte. De hulpmiddelen worden op die manier vlot verplaatst van de opslag naar de ‘winkel’.

Wat is Cicero?

Cicero is een werking van het lokaal bestuur De Panne waaraan een groep trouwe vrijwilligers meewerken. De werking bedeelt gratis voedselpakketten en hygiëneproducten aan gezinnen die hier recht op hebben en die gezinnen kunnen er ook terecht voor een babbeltje. De Panne zet zo maximaal in op het verzamelen en herverdelen van voedingswaren die nog kunnen dienen voor menselijke consumptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier