Plopsa-Kerstparade zorgt voor magische kerstsfeer in De Panne

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Stipt om 19 uur zondagavond vertrok de Plopsa Kerstparade onder begeleiding van Jong El Fuerte, de jongerenafdeling van het Koksijdse paradekorps El Fuerte van De Boare aan het Koningsplein richting Grote Markt. Zoals elk jaar lokten de beroemde Plopsa-figuren niet alleen Pannenaren, maar ook jonge en minder jonge fans van over de grens en uit het binnenland.

Gelukkig waren er Plopsa-cabrio’s ingezet om de grote Plopsa-familie naar de kerstmarkt te rijden, want een gewone auto was net een maatje te klein voor kabouter Plop, Bumba, Wickie de Viking, Piet Piraat, Maya de Bij en al hun imposante vrienden. Uitbundig zwaaiden ze het hele parcours naar hun enthousiaste fans langs het parcours Zeelaan – Nieuwpoortlaan – Sloepenlaan. Voor deze feestelijke gelegenheid had de gemeente aan iedereen kerstmutsen met fonkelende lichtjes uitgedeeld. De kerstman was helemaal in zijn sas in het gezelschap van Elena Castro Suarez, Miss België, Celest Decaesstecker, Miss West-Vlaanderen en de finalistes voor Miss België 2020.

Plopsa-Kerstparade zorgt voor magische kerstsfeer in De Panne
© (Foto MVQ)

Ook de reuzen van De Panne wilden de kerstparade niet missen: Aloïs, Gusta, Zenobie en Jan de Moerduivel troonden torenhoog uit in de stoet. Dynamic Dance School en DynamiCrew Koksijde zorgden voor nog meer ambiance met hun dansacts. De kleurrijke en indrukwekkende Plopsa-limousine sloot de stoet af. Op de kerstmarkt wachtten de 8 winnaars die hadden meegedaan aan de Facebook-wedstrijd van de dienst Lokale Economie: zij kregen een vipplaats in deze chique limousine! Ook de kerstman bleef na de parade nog op de kerstmarkt: alle brave kinderen (en volwassenen), mochten naast hem in zijn slee en hij poseerde als een volleerd fotomodel op de foto of voor een selfie.

Plopsa-Kerstparade zorgt voor magische kerstsfeer in De Panne
© (Foto MVQ)

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier