Plopsa Hotel telt ruim honderd themakamers

Gert Verhulst en minister Ben Weyts hadden de bedden al uitgeprobeerd vóór de coronaperiode. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vanaf zaterdag 24 oktober opent het gloednieuwe Plopsa Hotel in De Panne officieel de deuren voor het grote publiek. Een overnachting boeken kan in een van de 117 spectaculaire themakamers.

Van de 117 kamers zijn er elf suites met een doorgedreven thema zoals Samson & Marie, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy en tien neutrale luxesuites, voorzien van alle ruimte, weelde en comfort.

De overige 96 standaardkamers hebben een neutraler, stijlvol theaterthema. Daarnaast kan je in het Plopsa Hotel de voeten onder tafel schuiven in het ruime restaurant ‘Le Grand Buffet’ met aanpalend buitenterras of iets drinken in een van de twee bars.

Plafondschildering

Verder zijn er drie hedendaagse vergaderzalen voor zakelijke bijeenkomsten en een ondergrondse parking. In de impressionante foyer prijkt een gedetailleerde plafondschildering van Maya de Bij. Ook de andere Studio 100-figuren maken een prominent deel uit van het decor.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, zijn eerste stappen in de hotelbranche. “Hier hebben we heel lang naar uitgekeken”, reageert ceo Steve Van den Kerkhof.

Lees verder onder het filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=XgG6o104d-M

“We bezitten al zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waar we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. Een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie om uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming zodat we bezoekers de totaalervaring kunnen bieden.”

Kamers kan je nu al boeken via www.plopsahotel.be. De kameroppervlaktes variëren van 32 m² tot 74 m² en zijn geschikt voor vier tot zes personen. De kamerprijzen zijn telkens inclusief parking, een uitgebreid ontbijtbuffet, ongelimiteerde toegang tot zowel Plopsaland De Panne, Mayaland Indoor als Plopsaqua De Panne tijdens het verblijf en een rijkelijk avondmaal in het ‘Le Grand Buffet’-restaurant.

Toekomstige investeringen

“Tot 2023 investeren we in totaal 250 miljoen euro in al onze Plopsaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Daarvan gaat er 75 miljoen naar de site in De Panne”, geeft Steve Van den Kerkhof nog mee. Zo staat in 2021 de opening van een Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne gepland. Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Het nieuwe hotel biedt werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier