Plopsa Hotel in De Panne krijgt flink Roeselaars tintje

(gf)
Redactie KW

In Plopsa Hotel, dat dit najaar haar deuren opent, mocht het ambitieuze spanplafondbedrijf Spanorama de indrukwekkende plafondschildering van Maya De Bij voor haar rekening nemen. Een waar huzarenstukje dat ze in minder dan één week wisten te realiseren.

Een combinatie van ambitie en lef zorgde ervoor dat het team van Spanorama deze boeiende opdracht in de wacht heeft gesleept. Het bedrijf zit nu nog in Ardooie, maar verhuist binnenkort naar een nieuw gebouw in Roeselare. “In december viert ons bedrijf haar tweejarig bestaan”, vertelt salesmanager Emmanuel Hinnens. “We zijn gespecialiseerd in spanplafonds, print- en decoratiewanden, gyproc, outdoorprints en naadloos behang. We hadden vernomen dat ze voor het Plopsa Hotel op zoek waren naar printspecialisten. Ik trok mijn stoute schoenen aan, vertelde hen dat wij hoogkwalitatieve naadloze prints konden leveren en na een paar weken kwam het bericht dat ze met ons in zee wilden gaan.”

Unieke uitdaging

“Het akoestisch spanplafond moest in de hotellobby gerealiseerd worden op een hoogte van zestien meter. Ook voor ons was dit een unieke uitdaging. Zij gaven ons het ontwerp van de print en wij moesten ervoor zorgen dat dit in de juiste vorm en grootte aangebracht werd. Eind mei werd de stelling weggehaald, maar de maandag ervoor hadden we nog geen beeld. We moesten dus onder tijdsdruk hoge kwaliteit afleveren”, benadrukt Emmanuel. “In samenwerking met de 3D-opmeettechnologie van Maxicon, die hiervoor drones gebruikt, konden we een perfecte 3D-scan maken. Ik heb in allerijl nog moeten lobbyen met onze drukker. De Roeselaarse fijnschilders van Serpieters hebben de contouren gekleefd. Achteraf bleek dat alles ook buiten de cirkel naadloos moest doorlopen. Mijn respect voor onze schilder is immens, hij is zonder twijfel een kunstenaar. Terwijl ze er met twintig man op stonden te kijken, werkte hij met een pigmentpallet alles nog bij. Het resultaat is best wel imposant. Ik heb daar toch wel enkele dagen stress door gehad want er mocht werkelijk niks verkeerd lopen.”

“Ook voor ons was dit een unieke uitdaging”

Voor zaakvoerders Emmanuel Bekaert en Björn Pattyn is dit echt hun paradepaardje voor 2020. “Ons bedrijf en onze sector is enorm aan het boomen. Op korte tijd zijn we gegroeid van twee naar twaalf werknemers. Vertrouwen en eerlijkheid zijn voor ons essentieel.” Aansluitend haalde Spanorama nog enkele opdrachten voor datzelfde Plopsa Hotel binnen. “Momenteel zijn we ook bezig in hun restaurant, waar 32 kleine gewelven in een omgekeerde U-vorm worden geconstrueerd. Tussen een opbouw van MDF en hout wordt een spanplafond gehangen. Als je die ruimte betreedt, zal je het gevoel hebben dat je als het ware ondersteboven op een dak loopt.” (KK)

Meer info én foto’s van het project vind je op www.spanorama.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier