https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Plopsa Hotel in De Panne erkend als ‘4-sterren superior hotel’ door Toerisme Vlaanderen

De indrukwekkende foyer van het hotel. © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Donderdag werd het gloednieuwe Plopsa Hotel in De Panne erkend als ‘4-sterren superior hotel’. Deze erkenning en comfortclassificatie voor toeristische logies werd uitgereikt door Toerisme Vlaanderen.

Het Plopsa Hotel is het allereerste hotel van de Plopsa Group en is vlak naast Plopsaland en Plopsaqua gelegen, en er zijn 117 spectaculaire themakamers. Helaas moest Plopsa de geplande opening in het najaar 2020 uitstellen tot mei dit jaar.

Iedere dag volzet

Na lang wachten kon het toonaangevende Plopsa Hotel op 7 mei eindelijk de deuren openen. Al snel werd de populariteit duidelijk. “Sinds de opening noteren we bijna dagelijks een maximale bezetting”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. Alle 117 kamers zijn ingericht volgens een thema, waarvan 11 suites met een doorgedreven thema van onder andere Samson & Marie, Piet Piraat, Kabouter Plop, Bumba en Mega Mindy en 10 neutrale luxesuites, voorzien van alle ruimte, weelde en comfort. Voor de hotelgasten én andere bezoekers is er ook het ruime restaurant ‘Le Grand Buffet’ met aanpalend buitenterras, twee cocktailbars, en voor zakelijke bijeenkomsten stelt het hotel drie hedendaagse vergaderzalen ter beschikking. Verder is er ook een ondergrondse parking en indrukwekkende foyer.

“Kers op de taart”

Vanaf nu draagt het hotel dan ook de titel van ‘4-sterren superior hotel’ en het bijhorende, officiële erkenningsschild prijkt meteen aan de gevel. “Het is de kers op de taart voor al het harde werk dat we de afgelopen maanden en jaren verricht hebben. Daarnaast is het toch ook een soort van kwaliteitslabel dat het vertrouwen bij onze gasten en potentiële gasten wekt”, aldus Van den Kerkhof.

De kamerprijzen zijn telkens inclusief parking, een uitgebreid ontbijtbuffet, ongelimiteerde toegang tot zowel Plopsaland De Panne en/of Mayaland Indoor als Plopsaqua De Panne tijdens het verblijf en een luxueus avondbuffet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.