Pleziervaartbrevet behalen wordt eenvoudiger, maar niet makkelijker

Een alllereerste kandidaat doet in Oostende examen tot het behalen van een pleziervaartbrevet via de computertest. (fotoML)
Redactie KW

Wie vanaf nu het examen voor stuurman, yachtman of yachtnavigator voor de pleziervaart wil afleggen, kan dit per computer doen. Wie de proef in onze provincie wil afleggen kan in Oostende terecht

Wie een beperkt of algemeen stuurbrevet op de binnenwateren of een brevet yachtman (kustwateren) of yachtnavigator (volle zee) op zee wil behalen, moet daarvoor een examen afleggen. Tot nu werden die enkel een paar keer per jaar afgenomen op diverse locaties. Vanaf nu kunnen de kandidaten elke dinsdag en woensdag terecht in Oostende van 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Zowel de inschrijving, het examen per computer als de deliberatie en de erg vlug meegedeelde examenuitslag worden geautomatiseerd en elektronisch verwerkt.

Dit nieuwe examensysteem kadert binnen de administratieve vereenvoudiging van het FOD Mobiliteit en Vervoer die de brevetten voor de pleziervaart uitreikt. “Makkelijker wordt het niet, eenvoudiger wel,” zo vat Marc Broucke, verantwoordelijke voor de pleziervaart bij die overheidsdienst het geautomatiseerde examensysteem samen.

(ML)

>> Meer info: www.mobilit.belgium.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.