Plein Publique, het rustpunt tijdens de Batjes in Roeselare

Plein Publique vindt plaats in het Noordhof, een cruciale locatie voor het slagen van het festival. Je vindt animatie in heel het park. We hebben van links naar rechts Mathieu Pacqueu, Lowie Schaubrouck, Frederik Deprez, Kasper Verhelst, Greet Pattyn, Stefanie Da silva Lemos, Gwendolien Sabbe en Pieter vandamme. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Plein Publique profileert zich als de plaats bij uitstek om komend weekend even te ontsnappen aan het Batjesgebeuren. Al is een rustpunt relatief, want er is heel wat animatie, ieder moment kan je verrast worden en natuurlijk is er ook heel veel muziek.

Plein Publique is op zaterdag 24 en zondag 25 juni aan de derde editie toe. De organisatie is in handen van cultuurcentrum De Spil, samen met de mannen van vzw Luster, zij waren jarenlang verantwoordelijk voor het Noordhof Festival. Plein Publique is daar een verlengstuk van, al is het eigenlijk zoveel meer. Ze noemen het maar al te graag een totaalfestival. “Allereerst is het Noordhof als locatie voor ons evenement essentieel”, vertelt Pieter Vandamme namens De Spil. “We willen er opnieuw een gevarieerd festival van maken waar iedereen zich kan amuseren.”

Circus

“We beginnen op zaterdag pas na 16 uur. Veel heeft te maken met de Rode Duivels die om 14 uur spelen. Eens de match afgelopen is, kan iedereen bij ons terecht om hopelijk de overwinning te vieren, op zondag beginnen we er al om 14 uur aan. We bieden een combinatie van straffe bands en de beste dj’s, daarbij gaan we niet voor de bekendste namen, maar wel voor namen die passen in onze filosofie en waarvan we overtuigd zijn dat ze straf uit de hoek kunnen komen”, stelt Pieter. “Net zoals de afgelopen jaren is het de bedoeling dat we het hele park gebruiken, tot zelfs de overkant van de Kattenstraat waar er op verschillende tijdstippen een circusvoorstelling is. Daarnaast hebben we opnieuw een kinderspeelkoer, een mini-zoo en uiteraard heel wat drank- en eetstandjes.”

“Het park moet een rustpunt zijn te midden het Batjesgebeuren, waar je op ieder moment verrast kan worden”, pikt Mathieu Pacqueu van vzw Luster in. “Op zaterdag hebben we optredens van Ndugu, Témé Tan en Jungle By Night. De avond wordt afgesloten met een dj-set van Roeselarenaar Nadiem Shah. Bedoeling is om op zaterdag er een echt feest van te maken tot in de vroege uurtjes.”

West-Vlaamse funk

Op zondag staat Rumbaristas om 14.15 uur als eerste band op de affiche, gevolgd door Chris & Charlie en Delgres. De grootste naam die dag is J to the C, de groep rond Jonas Casier die in februari het debuutalbum ‘Somebody Had To Make This Record’ uitbracht. West-Vlaamse funk om u tegen te zeggen. Shizzle Le Sauvage sluit af, hij is bekend van onder meer Studio Brussel.

Als het weer even meezit, wordt het Noordhof opnieuw een van de plaatsen bij uitstek tijdens de Batjes. “We willen ieder jaar de lat iets hoger leggen en de bezoekers een fijne tijd bezorgen”, klinkt het eensgezind. (Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier