Pleidooi voor rolstoelvriendelijker hellend vlak aan De Treffer

Oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD). (foto PNW)
Oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD). (foto PNW)
Redactie KW

Dit jaar krijgt de inkomzone van zwembad De Treffer in Waregem een grondige opfrisbeurt, met een nieuw kassasysteem. Oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD) hoopt dat er in de plannen ook ruimte is voor een nieuw én iets rolstoelvriendelijker hellend vlak voor rolstoelgebruikers.

De bestaande ingang is berucht onder rolstoelgebruikers. Hoewel het hellend vlak enkele meters lang is, kan je toch spreken van een serieuze hellingsgraad. “Ondanks het kleine rustpunt halverwege blijft het een zeer zwaar obstakel voor rolstoelgebruikers. Ze moeten quasi atleten zijn om boven te raken. Het stadsbestuur zou er een prioriteit van moeten maken om stedelijke diensten en gebouwen rolstoelvriendelijk te maken”, vindt fractieleider Michiel Vandewalle (N-VA/Open Vld).

Tijdens de digitale gemeenteraad toonde het stadsbestuur zich bewust van de situatie. “Het probleem stelt zich al jaren, maar het is niet gemakkelijk om dit op te lossen”, gaf burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) toe.

Schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V) liet weten dat onderzocht wordt of de glazen lift van Het Pand gerecupereerd kan worden om de ingang van De Treffer toegankelijker te maken. Die lift verdwijnt op de bestaande plaats bij de grootschalige renovatiewerken van Het Pand. Het winkelcentrum in het hart van de stad sluit begin volgende week voor anderhalf jaar de deuren. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.