Pleidooi is het derde biertje van de Better Beer Brewers uit Izegem

Jurgen Vermeylen en Chris Vandecaveye hebben een nieuw biertje uit. (foto Frank) © (foto Frank)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Better Beer Brewers, bestaande uit het duo Jurgen Vermeylen en Chris Vandecaveye, hebben met de Jurist Pleidooi een derde biertje uit. Dit keer is het een bruin bier geworden, een quadruppel met gerookte kardemom als basis.

Jurgen en Chris begonnen in 2016 met bier te brouwen. “We hadden eerder al een biercursus in ‘t Stampkot gevolgd”, zeggen ze. “Ons eerste bier was de Jurist Triple Gold, een stevig bier van 7, 9 °, met jeneverbes en kardemom als extra toets.”

“In 2018 zag de Jurist Pro Deo het levenslicht, een blond bier met een iets lager alcoholgehalte. En nu is er dus de Jurist Pleidooi. “Bij al onze bieren maken we er een gewoonte van dat we experimenteren met kruiden als extra ingrediënt”, zegt Chris. “Hier was dat niet anders. Eerst wilden we er een Japans kruid in verwerken, maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. Ook citroengras bleek niet de oplossing en dus grepen we terug naar een beproefd kruid: de kardemom, maar dan een gerookte variant. We kwamen die op het spoor in een kruidenwinkel op de Borough Market in Londen. We deden één nootje bij het brouwsel en het resultaat was enorm lekker.”

Chinese contacten

Voor het brouwproces gingen de heren dit keer in zee met Bierselect uit Gent. “Zij hebben de nodige contacten om ons bier ook in China op de markt te brengen”, zegt Jurgen. “De Chinezen worden steeds gekker van onze bieren en we willen er ook eens onze kans wagen. Bierselect zorgde niet alleen voor het brouwen van ons bier, maar heeft al de nodige contacten om het aan Chinese leveranciers verkocht te krijgen.” De Better Beer Brewers stellen Pleidooi voor het eerst aan het grote publiek voor tijdens het Poperings Bierfestival op 26 en 27 oktober. “Daar zal iedereen het kunnen proeven”, zegt Jurgen. “Het is een van de gezelligste bierfestivals die we kennen en we staan er met 24 brouwers in totaal. In eigen streek zal Pleidooi onder andere te drinken zijn in de Oude Sint-Pieter en te koop zijn bij brouwerij Rosseel, Huis Maria en drankencentrale Rudy Ampe. Het rechtstreeks bestellen kan via info@better-beer-brewers.com. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier