Playmate Lisa Moerman: “De impact na de shoot was onverwacht”

© foto Frank
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Lisa Moerman gaat voortaan als Playmate door het leven. Ze staat op de cover van de mei-editie van de Nederlandse Playboy, een droom die uitkomt. “Normaal was het de bedoeling dat de Playboy pas vandaag zou uitkomen, maar blijkbaar gebeurde dit een weekje eerder. Toen ik per toeval hoorde dat de Playboy er al was, werd ik gek”, lacht Lisa.

Lisa Moerman (24, bijna 25) was afgelopen week meer dan de talk of the town. De jonge Roeselaarse, die sinds enkele maanden weer in Izegem woont, poseerde voor de mei-editie van de Nederlandse Playboy. Een eer die slechts weinigen gegeven is. Voor Lisa zijn het extra bijzondere tijden, want als zorgkundige op een dementie-afdeling in een woonzorgcentrum wordt ze volop met het coronavirus geconfronteerd.

Lisa, hoe heb je de afgelopen week beleefd?

“Het was een rollercoaster, mijn gsm stond echt op rood.” (lacht) “Er was heel veel spanning rond de publicatie van Playboy. Ik had verwacht dat de publicatie een week later zou zijn. Ik belde eind vorige week toevallig naar de krantenwinkel om enkele exemplaren te bestellen, en hoorde dat de Playboy net binnen was. Ik werd gek! Ik heb enorm veel leuke en deugddoende berichtjes gekregen, ik had niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben. De eer om te mogen poseren voor Playboy vond ik al heel wat. De extra’s zijn mooi meegenomen natuurlijk, zoals een bezoek brengen aan de boot van Gert Verhulst voor Gert Late Night, echt tof!”

Hoe reageerde je omgeving?

“Dat is natuurlijk wat dubbel. Er zijn weinig ouders die staan te springen om hun dochter in de Playboy te zien staan. Maar al bij al zijn ze wel trots op mij, want ze weten van waar ik kom. Het was niet de eerste keer dat ik naaktfoto’s liet maken. Maar wel de eerste keer dat ze ongecensureerd waren. Ik heb een foto van de shoot op Instagram gepost en mijn mama heeft daar een heel mooie reactie op geschreven, over hoe trots ze op mij is. Het deed me zo veel toen ik het las! Het was een mooie bevestiging van wat ik had gehoopt hoe ze erover dacht.”

“Ik werd vroeger enorm gepest, om de een of andere reden was ik altijd het slachtoffer”

De publicatie in Playboy is voor jou meer dan een doel afvinken op je bucketlist?

“Het is voor mij een bevestiging dat ik de juiste keuzes gemaakt heb. Ik werd vroeger enorm gepest, om de een of andere reden was ik altijd het slachtoffer. Op dat moment wist ik niet altijd goed hoe te reageren en dat maakt het natuurlijk extra makkelijk voor de pesters. Ik ben toen van school veranderd in de hoop dat het over zou gaan, maar ik bleef dezelfde onzekere persoon en de feiten herhaalden zich. Uiteindelijk werd ik zo hard gepest dat mijn ouders besloten om me thuis onderwijs te geven. Ik ging ook op zoek naar professionele hulp om er te kunnen over praten en mezelf terug te vinden. Het heeft me geholpen om uit mijn comfortzone te stappen en mijn eerste shoots te doen. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een boost. Zoveel jaar later kan ik zeggen dat ik een zelfzekere jonge vrouw geworden ben, die zich niets meer aantrekt van wat anderen zeggen of denken. Ik heb vooral geleerd om in bepaalde situaties eerst aan mezelf te denken. Uiteindelijk moet je eerst jezelf appreciëren voor je dat bij iemand anders kan.”

Lisa Moerman met een exemplaar van de Playboy, trots op het eindresultaat.
Lisa Moerman met een exemplaar van de Playboy, trots op het eindresultaat. “Ik heb heel veel te danken aan Filip Moerman die de foto’s nam, zonder hem zou dit nooit gelukt zijn.”© foto Frank

Herinner je je nog de eerste shoot?

“Ja, die was op mijn achttiende tijdens een reis naar Turkije. Een lokale fotograaf deed er shoots in het hotel. Ik vond die foto’s op dat moment geweldig mooi, maar als ik er nu naar kijk vind ik ze echt afschuwelijk! Maar het smaakte naar meer, de klik met de camera was er en het poseren voelde niet onnatuurlijk aan. Het vertrouwen met de fotograaf is enorm belangrijk. Als model ben je toch voor een stuk kwetsbaar. Dan heb je wel een betrouwbare fotograaf nodig. Je wil niet dat er achteraf foto’s lekken die je liever niet in de openbaarheid wil. Bloopers zijn er altijd! Ik werk erg vaak samen met Filip Moerman, die overigens geen familie is. Hij deed ook de shoot voor Playboy. Ik heb enorm veel aan hem te danken, zonder hem zou dit allemaal niet gelukt zijn. Dankzij hem zijn we in het oog van Playboy gekomen.”

Je geeft je letterlijk bloot, heb je daar nooit een probleem mee gehad?

“Ik heb niets tegen uitdagende en pikante shoots, ook omdat ik zelf gek ben op mooie lingerie. Ik ga ook niet uit de kleren als ik er mij niet goed bij voel, ook al merk ik dat de fotograaf verder wil gaan. Ik sta op mijn strepen.”

Ben je kritisch voor jezelf?

“Ja toch wel. Op zich ben ik niet overdreven veel met mijn uiterlijk bezig, al verzorg ik me natuurlijk goed. Ik sport nooit en heb het geluk dat ik een goed verbrandingsoventje heb. Ik ben over het algemeen wel blij met mijn uiterlijk, al heeft iedereen ook wel zaken waar men minder over tevreden is, dat is normaal. Ik probeer me te focussen op wat ik mooi vind. Mijn nek en sleutelbeen vind ik persoonlijk aantrekkelijk.”

Er zijn in het woonzorgcentrum waar ik werk ook een aantal besmettingen, zowel bij de bewoners als het personeel

Je bent zorgkundige in het woonzorgcentrum Maria Rustoord in Ingelmunster. Het lijken me daar ook geen gemakkelijke tijden?

“Het is een pak drukker dan normaal, er is te weinig personeel en daardoor ligt de druk veel hoger. Er zijn ook een aantal besmettingen bij ons, zowel bij de bewoners als het personeel. De vrees om besmet te zijn, zit er bij iedereen goed in. Maar met de steun van elkaar slaan we er ons wel doorheen. Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat de zorg sowieso een zwaar beroep is en we niet enkel in coronatijden ons enorm inzetten. Ook in normale omstandigheden staan we dag en nacht klaar voor de bewoners.”

Kun je tot slot wat meer vertellen over je bijzonder huisdier?

“Ik heb een blauw-gele ara Aaliya als huisdier. Ze wordt straks twee jaar en ze is mijn oogappel! We doen echt alles samen! Samen eten, samen douchen, samen naar de bar, samen naar het strand en samen naar de winkel. Wij hebben een enorme band.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier