Platina Eend voor Club-speler Brandon Mechele

De winnaar van de Platina Eend 2015 werd Brandon Mechele, de 22-jarige profspeler van Club Brugge. © JC
Redactie KW

Vrijdag werden de Bredense sportprijzen uitgedeeld in het MEC Staf Versluys. Er werd ook een sportquiz georganiseerd.

De gala-avond was uitgesteld omwille van de aanslagen op 22 maar. Bredene slaagde er toch in om heel wat sporters op de been te brengen. De eerste categorie die in de prijzen viel was de ‘sportploeg van het jaar’. Het waren de dames van KBOB Dames basketbal die de schaal van verdienstelijke sportploeg 2015 in ontvangst mochten nemen.

Bij de viering van de beloftevolle jongere waren er heel wat kandidaten die genomineerd werden. Uiteindelijk werd Marion Decrop uitgeroepen als winnares. Ze ontving uit handen van eerste schepen Erwin Feys de schaal van beloftevolle jongere.

Voor de schaal voor sporttoewijding, die voor de 27ste keer werd uitgereikt werd door het bestuur van de gemeentelijke sportraad, werd slechts één kandidaat weerhouden: Luc Benthein (51), sinds 1983 aangesloten bij KV Oostende als jeugdafgevaardigde bij de gewestelijke kadetten en nadien 13 jaar afgevaardigde préminiemen jeugd KVO. Van 2005 tot 2009 was hij medewerker materiaal fanionelftal.

De winnaar van de Platina Eend 2015 werd Brandon Mechele, de 22-jarige profspeler van Club Brugge. Hij won vorig jaar de beker van België voetbal met Club Brugge en werd geselecteerd als Rode Duivel U 21.

Uiteindelijk werd de quiz, die als rode draad doorheen de uitreiking werd gehouden, gewonnen door Team Beaufort met Rudy Schallier, Jasper Vansieleghem en Nick Degryse.

(JC)