Plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker in Moorslede

Gerda Vanclooster en Mieke Reynaert hopen opnieuw minstens 2.000 plantjes te verkopen. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

In het weekend van 13 tot 15 september verkopen de Moorsleedse Gerda Vanclooster en de Dadizeelse Mieke Reynaert, met behulp van een pak vrijwilligers, opnieuw bloempjes ten voordele van Kom op tegen Kanker.

De Dadizeelse Mieke Reynaert zet zich al jaren in voor Kom op tegen Kanker. In Slypskapelle en Dadizele verkocht ze al heel wat plantjes voor het goede doel. “Dat is dankzij de vele vrijwilligers die elk jaar mee op pad gaan om de plantjes te verkopen”, blijft Mieke bescheiden. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september worden plantjes verkocht in Dadizele. “Wie nog een handje wil meehelpen is zeker welkom”, aldus Mieke, die al voor de vierentwintigste keer meehelpt aan de actie ten voordele van Kom op tegen kanker. In Slypskapelle krijgt Mieke hulp van Ann Dejonckheere, directrice van de plaatselijke school. Ann gaat samen met vrijwilligers op vrijdagavond rond in Slypskapelle. In Moorslede startte Gerda Vanclooster enkele jaren geleden een dergelijk initiatief op. Ook Gerda kan rekenen op een pak vrijwilligers.

“Iedereen kent wel iemand die met de zware ziekte geconfronteerd wordt of werd.”

Een azalea kost dit jaar zeven euro. In totaal slagen Mieke en Gerda en de vrijwilligers er ieder jaar in om zo’n tweeduizend plantjes te verkopen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier