De plannen om het volgende anderhalf jaar 300 vluchtelingen op te vangen in het Sijseelse kazerne gaan gewoon door. Dat meldt Rode Kruis Vlaanderen aan onze redactie.

"Corona of niet, de mensen zijn hier en moeten opgevangen worden", klinkt het. "Op 30 en 31 maart zullen de eerste honderd verzoekers voor internationale bescherming opgevangen worden. Voor hen zal dezelfde regels gelden als voor alle andere inwoners van onze land: letten op hygiëne, voldoende afstand houden, zo weinig mogelijk contact hebben met andere mensen..."

In tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen ze sliepen in de grote loodsen van het leger, zullen de vluchtelingen nu slapen in de kantoorgebouwen aan de rand van de kazernedomein. Zo slapen en verblijven ze in aparte ruimtes.

De plannen om het volgende anderhalf jaar 300 vluchtelingen op te vangen in het Sijseelse kazerne gaan gewoon door. Dat meldt Rode Kruis Vlaanderen aan onze redactie."Corona of niet, de mensen zijn hier en moeten opgevangen worden", klinkt het. "Op 30 en 31 maart zullen de eerste honderd verzoekers voor internationale bescherming opgevangen worden. Voor hen zal dezelfde regels gelden als voor alle andere inwoners van onze land: letten op hygiëne, voldoende afstand houden, zo weinig mogelijk contact hebben met andere mensen..."In tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen ze sliepen in de grote loodsen van het leger, zullen de vluchtelingen nu slapen in de kantoorgebouwen aan de rand van de kazernedomein. Zo slapen en verblijven ze in aparte ruimtes.