Plan B offert woonkamer op voor uitbreiding restaurant

Willemijn Baeten en Tjorven Bauweraerts leven nu in hun zaak. (foto GST)
Redactie KW

Om toch nog voldoende aantal klanten te kunnen ontvangen, hebben de eigenaars van het Restaurant Plan B hun woonkamer opgeofferd en de ruimte ingevuld als bijkomende restaurant.

Toen de coronamaatregelen van anderhalve meter tussen de verschillende tafels ingevoerd werden, was het even schrikken voor Willemijn Baeten en Tjorven Bauweraerts van Plan B in de Kortrijksestraat 405 in Waardamme. “We waren bij het begin van de verplichte sluiting amper een jaar open. Toen we het bericht van de heropening met voorwaarden ontvingen, zijn we direct beginnen bekijken hoe we alles in ons restaurant in goede banen konen leiden en het was pijnlijk duidelijk hoe weinig tafeltjes we konden zetten om alles coronaproof te houden. Samen met mijn vriendin Wijlemijn hebben we dan beslist om onze woonkamer die boven het restaurant gelegen is op te offeren als restaurantruimte”, zegt Tjorven.

Vloer uitgebroken

Het was echter een heel werk om alles technisch in orde te brengen. “We hebben eerst de bestaande oude parketvloer verwijderd om alles brandveilig te maken en de vloer te verstevigen. We zitten hier in een zeer oud pand en we wilden niet het risico lopen dat alles naar beneden zou komen. We hebben wel de mooie oude parketvloer dan terug geplaatst waardoor het karakter van de woonkamer behouden bleef.”

“Om alles coronaproof te houden, moesten veel tafeltjes weg”

Tijdens de werken, die grotendeels uitgevoerd werden door het koppel zelf, zijn er ook heel wat voorwerpen gevonden onder de vloer. “Oude kroonkurkjes van brouwerij De Gomme, oude munten, een stuk van een Duitstalig geschrift en vooral veel paternosters en kruisjes. We hebben alles wat we gevonden hebben nu in ons woonkamerrestaurant tentoongesteld want de vondsten maken deel uit van de geschiedenis van het pand”, vertelt Willemijn. “Onze gasten kunnen ze dan ook bewonderen.”

Hoe lang de living van het jonge koppel als restaurant behouden blijft, weten ze zelf niet. “We zullen wel zien, we leven nu in de zaak. We hebben wel veel privacy opgegeven om onze klanten te kunnen blijven ontvangen”, besluit Willemijn. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier