Place du Tertre vierde tiende verjaardag in Bredene

Germaine Nyssen, Patrick Vandenbroucke, Hilda Warmoeskerken, Jeannine Corthals en Herbert Plovie van kunstkring Arte4 blikken tevreden terug op de tiende editie van de Place du Tertre. © (MM)
Redactie KW

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli vonden ter hoogte van het Duinenplein de jaarlijkse Dunegatfeesten plaats. Op en rond het Duinenplein en het Marktplein waren zo’n twintig straatacts te bewonderen, er kon met open mond gegaapt worden naar een collectie old timers en voor het eerst organiseerden de lokale handelaars er twee dagen lang een braderie.

Ook kunstkring Arte4 was opnieuw van de partij op de Duynegatfeesten en organiseerde voor de 10e keer een Place du Tertre ter hoogte van het Marktplein. “65 kunstenaars schreven zich in voor deze tweedaagse, 53 waren uiteindelijk op het appel”, gaf Herbert Plovie van Arte4 mee.

“De kunstenaars konden voor het eerst aan het werk gezien worden op het Marktplein in plaats van op het Duinenplein. Vooral handig voor de kunstenaars zelf, die hun wagen zo dicht bij hun standplaats konden parkeren.” Het maakte de belangstelling voor de kunstmarkt er alvast niet kleiner op. Omdat zaterdag niet meteen een stranddag bleek, zakten honderden toeristen en Bredenaars naar de Duynegatfeesten en Place du Tertre af. Tot grote tevredenheid van Plovie en co, die jaarlijks heel wat tijd en energie spenderen aan de organisatie van de kunsthappening. “We starten meestal al in januari met de voorbereidingen”, voegde Herbert nog toe.

De vijf bestuursleden van Arte4 trokken voor de gelegenheid hun beste t-shirt aan waarop in het Grieks “Place dut Tertre” te lezen viel -althans voor wie de taal machtig is.

“Een aardigheidje”, aldus Plovie, die samen met vrouwlief Jeannine een groot Griekenlandliefhebber is en vroeger mee aan de wieg van de Griekse feesten op het Paelsteenveld stond.

(MM/ foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier